Tabără Internațională de Pictură, la Medgidia

420
Tabără Internațională  de Pictură,  la Medgidia - tabarade-1563546246.jpg

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, Medgidia va deveni centru cultural pentru artiștii plastici din țara noastră. În perioada 26 iulie - 4 august, în municipiul Medgidia se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură "Lucian Grigorescu".

Ediția din acest an se desfășoară în cadrul proiectului "Culture in Eternity", finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2. Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta 20 de artiști plastici.

Țara noastră va fi reprezentată de Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Claudia Zigman și Mihai Zigman. Din Bulgaria vor sosi Nikolai Iliev, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev și Todor Iliev. De asemenea, vor mai participa Feridun Ișiman, din Cipru, Leticia Sansores și Tana Ribeiro, din Germania, Vasile Rață, din Republica Moldova, Bahri Genc și Kenan Ozgur, din Turcia.

Startul evenimentului va fi dat vineri, 26 iulie, printr-o întrunire a artiștilor plastici care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Medgidia.

Ca și în anii precedenți, în această perioadă, municipiul Medgidia va deveni locul în care talentul creativ și artistic al participanților, originalitatea și multiculturalitatea își vor spune cuvântul prin lucrările semnate de artiștii plastici. Operele de artă care vor îmbogăți patrimoniul cultural al municipiului vor putea fi admirate în cadrul vernisajului care va avea loc sâmbătă, 3 august, de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6361 secunde