Tabără gratuită pentru copiii nevoiași din Mangalia

129
Tabără gratuită pentru copiii nevoiași din Mangalia - tabaragratuitacopiinevoiasi-1404840396.jpg

Articole de la același autor

Cu sprijinul Protoieriei "Callatis", 21 de copii din Mangalia, care au o situație materială precară, beneficiază în perioada 7-14 iulie de o tabără gratuită la Vatra Dornei. Copiii sunt elevi ai învățământului gimnazial și liceal, practică luptele libere la diverse cluburi sportive din oraș și sunt sprijiniți de Centrul Social "Sfântul Mina" din localitate, care acordă servicii sociale copiilor din familii nevoiașe. Aceștia servesc zilnic o masă caldă la Centrul Social, amenajat la standarde europene în cursul anului trecut, iar pentru rezul-tatele lor obținute în cadrul competițiilor sportive de profil, preoții orașului i-au recompensat cu câteva zile de vacanță. 


Pe parcursul celor șapte zile de recreere, din care nu vor lipsi antrena-mentele și jocurile sportive, copiii - însoțiți de trei profesori și un asistent medical - vor beneficia și de procedurile balneare specifice ale bazei de tratament din Vatra Dornei. 


Protoiereul Mangaliei, Vasile Cîrlan, cel care a dorit ca acest proiect să se materializeze, a declarat că plecarea copiilor în tabără a fost posibilă datorită implicării preoților parohi ai Protoieriei "Callatis", care, alături de Primăria Manga-lia, au acordat sprijin financiar acestor copii, necesar deplasării lor în tabără. 


"Toți preoții din cadrul Protoieriei, atât din oraș, cât și din zonele limitrofe, au con-tribuit cu sume de bani, astfel că s-au strâns 12.000 lei pentru plata cheltuielilor de cazare, masă, excursii și drumeții, inclusiv bani personali pentru fiecare dintre cei 21 de copii. În plus, Primăria ne-a acordat 3.500 de lei pentru transportul lor până la Vatra Dornei și retur. Sunt bucuros că ei au posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, dispunând în incinta taberelor de spații destinate activităților extrașcolare specifice, iar pe viitor, sperăm ca acțiunile noastre să se repete", a precizat Proto-iereul Mangaliei, preot Vasile Cîrlan. 


Mediul în care se desfășoară tabăra de la Vatra Dornei are un potențial turistic ridicat, fiind înconjurat de câteva rezer-vații naturale, având ca principale obiective dezvoltarea capacității copilului de a socializa prin activități interactive, astfel fiind dezvoltat și spiritul de com-petiție al acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde