Tabăra de pictură de la Medgidia, la final. Câți artiști s-au reunit

264
Tabăra de pictură de la Medgidia, la final. Câți artiști s-au reunit - tabara3-1564946816.jpg

Articole de la același autor

De la un an la altul, tabăra internațională de pictură "Lucian Grigorescu" devine tot mai atractivă și mai frumoasă. Desfășurată în perioada 26 iulie - 3 august, cea de-a XVI-a ediție a taberei de pictură a reunit, anul acesta, la Medgidia 20 artiști plastici din șase țări. Aceștia sunt: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Claudia Zigman, Mihai Zigman (România); Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria); Feridun Ișıman (Cipru de Nord); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania); Vasile Rață (Republica Moldova) Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia). 


Sâmbătă după amiază, în cadrul vernisajului care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", pictorii și-au expus lucrările realizate în cadrul taberei. Acestea au fost atent analizate de criticul de artă Alice Dinculescu, care a prezentat publicului venit să vizioneze tablourile, particularitățile și unicitatea specifice fiecărui pictor în parte. În prezent, colecția de artă a municipiului Medgidia numără peste 500 de tablouri.


La final, artiștii plastici au fost felicitați de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, care le-a mulțumit pentru faptul că, grație talentului, implicării și originalității fiecăruia, paleta culturală a municipiului devine, începând de astăzi mai bogată și mai variată. 


Totodată, edilul a precizat că va susține în continuare acest eveniment cultural important de la Medgidia. De asemenea, pictorii nu vor pleca din tabără fără trofeele oferite în semn de apreciere și recunoștință de organizatori. Ediția din acest an a fost organizată în cadrul proiectului "Culture in Eternity".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5666 secunde