Tabără de pictură cu participare internaţională, la Mangalia

392

Articole de la același autor

Zilele trecute, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia şi Centrul Cultural UNESCO „Mihai Eminescu” Bucureşti, sub patronajul Primăriei Mangalia au organizat prima sesiune a Taberei de pictură, cu tema „România- 65 de ani de aderare la UNESCO”. Cu acest prilej, circa 30 de pictori din România, Bulgaria, Moldova, Croaţia şi Ucraina au realizat o serie de lucrări, care au fost vernisate în cadrul unei seri culturale desfăşurate, recent, în Grădina Culturală „Callatis”. La eveniment, au participat Filip Dumitru, preşedintele OMD, Nicoleta Paninopol, directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, Nicoleta Zagura, expert în educaţie artistică UNESCO, precum şi primarul Mangaliei.

„Mangalia este o sursă continuă de inspiraţie pentru orice artist care doreşte să prezinte în lucrările sale elemente din patrimoniul cultural, istoric sau religios al fostei Cetăţi «Callatis». Susţinem astfel de evenimente artistice şi de aceea am înfiinţat Grădina Culturală, un spaţiu destinat oamenilor de cultură din Mangalia”, a subliniat edilul Mangaliei. Precizăm că vernisajul expoziţional a cuprins 28 de lucrări, realizate de pictorii internaţionali, toate creaţiile fiind extrem de apreciate de persoanele prezente la eveniment.

În operele lor, artiştii au abordat cu succes tehnici de lucru inspirate de ansamblul marin, dar şi de istoria multicultural-religioasă a fostei cetăţi callatiene. Următoarea sesiune a taberei de creaţie va avea loc, în perioada 20- 30 august, tot la Mangalia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5651 secunde