Sute de posturi vacante în școlile din Constanța. Începe înscrierea pentru titularizare

1610
Sute de posturi vacante în școlile din Constanța. Începe înscrierea pentru titularizare - fotofondsutedeposturi2-1594134750.jpg

Articole de la același autor

Profesorii se pregătesc de concurs pentru a putea ocupa un post la catedră, de la toamnă. Titularizarea a fost decalată cu câteva zile, însă se va desfășura la finele lunii iulie.

Sunt mii de posturi ce trebuie acoperite până la 14 septembrie, așa că vor fi mai multe etape de repartizare. Însă, în contextul în care este posibil ca, de la toamnă, cursurile să fie în continuare online, poate ar trebui ca unul dintre criteriile de selecție să fie și competențele digitale.

Mâine, începe înscrierea candidaților la concursul de titularizare. Dosarele pot fi depuse la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, până pe 16 iulie, inclusiv pentru absolvenții promoției 2020. Ulterior, între 17 și 21 iulie, vor putea fi susținute probele orale pentru programele intensiv și bilingv. Proba scrisă este programată, conform noului calendar publicat de Ministerul Educației și Cercetării, pe 29 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 4 august.

În județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean propune peste 1.010 posturi sau catedre, pentru concursul de titularizare de anul acesta. Cele mai multe sunt vacante și sunt în mediul rural. Se caută educatoare, învățători, dar și profesori de educație fizică și sport, matematică, fizică sau de limbi străine. Astfel, sunt disponibile 209 posturi de educatoare, din care 56 sunt rezervate, și 189 posturi pentru învățătoare, 32 fiind doar pentru suplinire, fiind rezervate. 169 posturi sunt puse la bătaie pentru disciplina educație fizică și sport, 158 fiind vacante și 11 rezervate.

La disciplina fizică, sunt scoase la concurs 52 de catedre, iar la matematică, 50. Alte 48 sunt propuse pentru informatică și T.I.C., 46 dintre acestea fiind titularizabile. Sunt însă libere și posturi pentru profesorii de limba și literatura română - 15, limba engleză - 45, limba franceză - 42, chimie - 25, biologie - 15, geografie - 14, istorie - 21, dar și pentru disciplinele tehnice - 37.

Mai multe ședințe și repartizări

Prima etapă pentru ocuparea catedrelor va avea loc pe 12 august, când se va face repartizarea cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului și care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă a concursului național, sesiunea 2020. A doua zi, pe 13 august, va avea loc și repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă în cadrul concursului de anul acesta, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor.

Ulterior, pe 14 august, este programată ședința de repartizare a cadrelor didactice titulare care au depus cereri în perioada de înscriere și rămase cu norma didactică incompletă din etapele anterioare, a cadrelor didactice rămase cu restrângerea de activitate nesoluționată, precum și a candidaților cu statut de cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior concursului de anul acesta, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular și a profesorilor debutanți care au luat minimum nota 7 la concursul național din 2020.

Repartizarea candidaților care au obținut cel puțin nota 7 la sesiunea din iulie a titularizării vor fi repartizate în perioada 20 - 21 august, având prioritate cei care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2020 - 2021. În cazul în care, după toate aceste repartizări și ședințe, tot vor mai rămâne catedre neocupate, pe 1 septembrie, ISJ Constanța va putea organiza un concurs județean de ocupare a posturilor, pentru ca distribuirea să se facă pe 2 și 3 septembrie, astfel încât anul școlar să înceapă în bune condiții, pe 14 septembrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde