Sute de catedre așteaptă să fie ocupate, la Constanța. Deficit de educatori și învățători

Vineri, 28 August 2015, 20:10
2191
Zilele acestea, se fac pregătiri intense pentru începerea anului școlar 2015-2016, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizând ultimele etape pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante.

Vineri, în unitățile de învățământ constănțene au fost avizate, în cadrul consiliilor de administrație, cererile de angajare în regim de plată cu ora a profesorilor titulari, asociați sau pensionari.

După cum a declarat prof. Alina Codreanu, inspector general adjunct, s-au înregistrat 133 de solicitări la nivelul ISJ Constanța, cele care nu și-au găsit soluționarea la etapa de vineri urmând să intre în ședința publică din 31 august.

Vineri, înaintea actualizării ce urmează a fi făcută duminică, 30 august, mai erau disponibile peste 1.100 de posturi didactice sau catedre, cele mai multe libere fiind cele de educator și învățător.

Luni, 31 august, la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, urmează să aibă loc ședința publică de repartizare pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante și rezervate din învățământul preuniversitar, la care pot participa anumite categorii de cadre didactice. În aula mare vor fi așteptați candidați pe disciplinele Educatoare, Învățătoare, Limba și literatura română, limbi moderne, limba turcă și religie, între orele 9-16, iar în aula mică se vor prezenta candidații pentru disciplinele Matematică-Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Istorie, Cultură civică, Geografie, Științe socio-umaniste, Educație-fizică, Arte, discipline de specialitate și învățământ special, în același interval orar.

Un nou concurs cu probe scrise pentru cadrele didactice

În zilele de marți, 1 septembrie, și miercuri, 2 septembrie, între orele 9-13, cadrele didactice interesate pot depune dosarele pentru Concursul județean de ocupare a posturilor, ce urmează să aibă loc la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța, unde se primesc și dosarele.

Probele de concurs sunt prevăzute de-a lungul a două zile. Joi, 3 septembrie, va avea loc proba scrisă din cadrul testării personalului fără studii corespunzătoare postului în intervalul 9-12, urmată de interviul conform programării ce va fi afișată în centrul de concurs.

Vineri, 4 septembrie, este programată proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic calificat în intervalul 9-13. Subiectele pentru ambele zile de concurs vor fi realizate la nivel județean de o comisie special constituită.

Luni, 7 septembrie, vor fi afișate rezultatele acestui concurs, urmând ca până marți, 8 septembrie, să fie primite contestațiile.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1445 secunde