Surprizele noii stagiuni la Teatrul de Stat Constanța

472
4
Surprizele noii stagiuni la Teatrul de Stat Constanța - teatruldestat2-1380823924.jpg

Articole de la același autor

După o vacanță cât… o vară, în acest week-end, Teatrul de Stat din Constanța debutează în noua stagiune cu o premieră națională aparținând "regelui" comediei franceze Robert Lamoureux. 


Întâlnirea de ieri, cu presa constăn- țeană a echipei de la Teatrul de Stat a debutat cu un moment aniversar, dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiți colaboratori ai jurnaliștilor constănțeni. Pe 3 octombrie se împlinesc fix 35 de ani de când consultantul artistic Anaid Tavitian se identifică, nu numai prin timbrul vocal, dar până la simbioză cu teatrul de la malul mării. În 1978, Anaid Tavitian finaliza cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cine-matografică "I.L. Caragiale" din București, Facultatea de Teatru, cinematografie, televiziune, secția Arta și metodologia spectacolului, fiind repartizată la Constanța, ca referent literar la "păpuși".


 "Teatrul a fost întotdeauna o a doua mea familie. Pe 3 octombrie, acum 35 de ani, am venit prima dată în teatru, într-o lume care-mi era deja familiară, pentru că veneam la teatru de la vârsta de 2 ani. Iubesc în egală măsură și actorii, dar și pe cei din spatele scenei, care sunt nevăzuți și fac atât cât pot ca această mașinărie să meargă cât mai perfect", a fost declarația de suflet a lui Anaid Tavitian


Despre spectacolul programat în dublă reprezentație, sâmbătă, 5 octombrie, și duminică, 6 octombrie - "Escrocii" -, Bogdan Caragea, cel care semnează regia, adaptarea și ilustrația muzicală, declara că l-a ales dintr-o nostalgie legată de întâlnirea cu celebrul actor, comediant, dramaturg, regizor, textier, scenarist, poet francez Robert Lamoureux. 


"Este mai repede un pamflet social care se referă în mod special la inexactitățile societății franceze din urmă cu 50 de ani. Este povestea a doi-trei-patru-șapte oameni care încearcă să păcălească și să se păcălească și să parvină din găinării deloc mici", afirma ieri directorul de producție Caragea


Întrebat ce piese se vor juca stagiunea aceasta pe scena Teatrului de Stat, directorul artistic Dana Dumitrescu a răspuns că, pe lângă nouă piese din repertoriul clasic, precum "Gaițele", "Desculț în parc", "Gâlcevile din Chioggia", "Bolnavul închipuit", "Scaiul", "Titanic Orchestra", "Năpasta", "Omul, bestia și virtutea" și "Să ne răzbunăm, iubito" - publicului constănțean i se pregătesc multe surprize. 


"La începutul lunii noiembrie vrem să venim cu o altă premieră «O zi de vară» în regia lui Adrian Tamaș (fiul scriitoarei constănțene Cristina Tamaș). De asemenea, se lucrează la un proiect de teatru dans în coregrafia lui Călin Hanțiu, care are în vedere anumite momente ale vieții Mariei Tănase. Și îl așteptăm pe maestrul Dominic Dembinschi, care este nerăbdător să se întoarcă în Constanța, unde a mai montat. Suntem în discuții cu mulți regizori, important este să putem porni la drum. Ne dorim foarte mult să ne regrupăm ca oameni de cultură și de aceea îmi doresc de acum încolo pe lângă o premieră să existe și o lansare de carte sau o expoziție de pictură. Să realizăm un eveniment multicultural. Chiar vrem să aducem spectacole de muzică, mai precis de jazz, folk, muzică și poezie împreună cu actorii teatrului, pentru care am avut deja discuții cu nume cunoscute printre care și Harry Tavitian", a declarat Dana Dumitrescu.



Comentează știrea

un cunoscator
4 octombrie 2013
Vai de noi

Marea directoare de teatru Dana Dumitrescu spune ... "important e să pornim la drum"...Dar unde vă duceți cu premiera asta de bulevard și cu afișul ăsta scris cu degetul ca la grădiniță ?!?

GHEORGHE
4 octombrie 2013
BILETE DE VANZARE

INFORMATIA ESTE INCOMPLETA STIMATI ZIARISTI.DACA TOT DIFUZATI O STIRE FACETI-O CU INTRODUCERE,CUPRINS SI INCHEIERE,ADICA LIPSESTE ESENTIALUL :PROGRAMUL EXACT AL PREZENTATIILOR,CAT COSTA BILETUL SI CUM SE POT CUMPARA ,LA CASA ,INTERNET, ETC. ATI RETINUT ? BINE , SA VEDEM ...

un cunoscator
4 octombrie 2013
E grea meseria asta

Vezi, măi ,Simona, și tu iar o să spui că am ceva cu tine. Are dreptate Gheorghe. Întâi dai toate informațiile, alea, amărâte, câteva importante, și după aia, dacă mai ai timp, și spațiu, mai pui ceva și de la tine. Tu ce școală ai făcut ?

un cunoscator
4 octombrie 2013
de ce râzi

La ce oră au loc spectacolele și cât costă biletele , ca să râdem și noi ? Premiera e o comedie ?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Insomniacii", la Harlequin
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacol-eveniment la Maritimo
Pagina a fost generata in 0.5211 secunde