De 25 de ani slujește armenilor din Constanța

"Suntem ca o mare-mică familie!"

672

Articole de la același autor

După ani de slujire la parohii  din București, Brăila, Galați, Focșani, preacucernicul părinte protoiereu Avedis Mandalian, paroh al Bisericii Armene, a venit la Constanța pe 19 sep-tembrie 1986, cu toate că nu și-a dorit, întrucât nu-i plac marea sau plaja. Ne mărturisea că a coborât pe malul Mării Negre de maxim două sau trei ori în toți acești ani, când a avut musafiri care și-au exprimat această dorință.
Cunoștea, în schimb, comunitatea armeană din Constanța de foarte mult timp. "În cei 25 de ani de când sunt la Constanța am reușit să facem de toate, iar acum, stând și analizând ce a fost, realizez că se mai puteau face multe și nu s-au făcut. Dar un proverb armenesc spune că dacă mai reușești să pui o piatră la o clădire tot ai făcut ceva. Mulțumesc Domnului că i-am avut tot timpul alături de mine pe enoriași. Deși puțini, foarte sufletiști. Marea noastră dorință a fost ca din sala de rugăciuni pe care o aveam să facem o biserică, lucru care s-a împlinit.
Tot un proverb armenesc spune că acolo unde merg, primul lucru pe care-l fac armenii e să construiască o biserică, iar al doilea lucru să ridice o școală și apoi să scoată un ziar…".
Ieri ne declara că are foarte multe satisfacții, printre care cea mai importantă este coagularea comunității în jurul unor activități mai noi. Timp de patru ani a predat limba armeană în fața a 40 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 60 de ani, cu o parte dintre ei reușind să întemeieze corul bisericii. La ora actuală, există un cor de amatori care vine și cântă benevol, în frunte cu celebrul jazzman Harry Tavitian, și nu numai la slujbe, reprezentând cu cinste comunitatea armenilor de la Constanța și cu alte ocazii, cum ar fi festivaluri, concerte, chiar și turnee prin celelalte parohii din țară.
"Suntem ca o mare-mică familie, la vreo 200 de persoane. Tot ce e bine e bine pentru toți, dacă ne doare ceva ne doare pe toți și încercăm să rezolvăm și necazurile împreună, dar ne și bucurăm îm-preună. Suntem ca un singur trup în care inima bate și dacă se poate să rămână aici, în biserică!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Armenii constănțeni în sărbătoare
Pagina a fost generata in 0.3567 secunde