Sună clopoţelul! Şcoli şi grădiniţe în şantier şi doar jumătate din profesori vaccinaţi

323
Sună clopoţelul! Şcoli şi grădiniţe în şantier şi doar jumătate din profesori vaccinaţi - fondsunaclopotelul1-1631297902.jpg

Articole de la același autor

Preşcolarii, şcolarii şi liceenii se vor întoarce luni, 13 septembrie, în bănci, după ce în ultimii doi ani au făcut cursuri mai mult online. Vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie în continuare, să păstreze distanţa şi să-şi dezinfecteze mâinile. Unităţile de învăţământ au pregătit sălile, soluţiile şi au stabilit regulile. Totuşi, numai jumătate din cadrele didactice şi din angajaţii din şcoli sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

Directorii de unităţi de învăţământ au fost convocaţi, vineri, 10 septembrie, la prima şedinţă tehnică din acest an şcolar, cu corpul de inspectori şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Principalele obiective ale întâlnirii au fost organizarea eficientă a activității școlare în contextul Ordinului comun al Ministerului Educației nr. 5196/3.09.2021 și Ministerului Sănătății nr. 1756/3.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În debutul întâlnirii, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a subliniat importanța deschiderii anului școlar 2021-2022 în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legislative în vigoare. De asemenea, acesta a transmis faptul că, în perioada imediat următoare, se va declanșa o intensă campanie de vaccinare în rândul elevilor și cadrelor didactice. Directorii de şcoli gimnaziale şi licee au termen până pe 16 septembrie pentru a discuta cu părinţii şi a transmite Direcţiei de Sănătate Publică Constanța informaţii referitoare la consimțământul acestora privind vaccinarea elevilor. De asemenea, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, şi conducerea DSP au anunţat că vor efectua vizite şi inspecţii tematice în unităţile de învăţământ din întreg judeţul, cu scopul de a constata modul de organizare a activităţii, precum şi eventualele aspecte care trebuie îmbunătăţite.

Mai multe clase rămân în online

Potrivit datelor centralizate de ISJ Constanţa, cursurile vor debuta în aproape toate unităţile de învăţământ conform prevederilor în vigoare. „Există câteva unităţi de învăţământ care desfăşoară în acest moment lucrări de reabilitare, renovare şi modernizare, dar procesul educaţional va fi cu prezenţă fizică deoarece s-au identificat spaţii şcolare în unităţile din vecinătate, care vor fi utilizate”, explică şeful ISJ Constanţa.

Este vorba despre Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, unde cursurile vor debuta în sistem online până pe 4 octombrie, când, conform adresei transmise de constructor, lucrările se vor finaliza. De asemenea, la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanţa, clasele I şi clasele a II-a vor începe cursurile în sistem online, până la 1 octombrie, când se vor finaliza lucrările şi la celelalte opt săli de clasă, conform asigurărilor date de firma de construcţii care lucrează la reabilitarea unităţii de învăţământ.

O altă statistică realizată de conducerea ISJ la început de an şcolar arată că 53% din cadrele didactice şi 51,5% din personalul didactic auxiliar şi nedidactic au primit vaccinul împotriva COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde