Succes al elevilor români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

126
Succes al elevilor români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică - astronomy-1407763920.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 - 10 august, România a fost gazda celei de-a VIII-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică. România a participat cu două echipe, reușind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur și 4 medalii de argint).

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Crețu, Paul Andrei Drăghiș, Andrei Cuceu și Andrei Răduc. Medaliile de argint au fost obținute de Cătălina Mirișescu, Dan Ștefan Eniceicu, Tudor Suciu și Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obținut locul I cu punctaj maxim, repetând performanța de la ediția precedentă a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava și Asociația Științifică "Cygnus".

Au participat echipe din 37 de țări de pe 5 continente, însumând peste 400 de elevi și profesori. Concursul pe echipe a fost câștigat de echipa Canadei, urmată de echipele Braziliei, Thailandei și Lituaniei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3667 secunde