Subiecte prea ușoare pentru-a elevilor salvare. Ministerul Educației vrea să umfle artificial promovabilitatea

1659
5
Subiecte prea ușoare pentru-a elevilor salvare. Ministerul Educației vrea să umfle artificial promovabilitatea - fondfinaldebac-1467994597.jpg

Articole de la același autor

O dată cu susținerea celei de-a treia probe scrise s-a încheiat și sesiunea de vară a Bacalaureatului 2016, o ediție surprinzător de liniștită, la finalul căreia trei absolvenți au fost eliminați din concurs la probele scrise, iar alți patru candidați au pierdut șansa de a promova Bacalaureatul după ce au fost eliminați de la probele orale de competențe lingvistice și digitale.

Revenind la proba de vineri, cea la alegere a profilului (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie), 4.436 de candidați au susținut ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 290 au absentat.

Din discuțiile purtate cu câțiva candidați care au susținut proba la Fizică, s-a desprins aceeași concluzie că subiectele au fost ușoare și că speranța absolvenților este în note cât mai mari.

Din păcate, doi candidați de la Liceul Tehnologic "Ion Podaru" din Ovidiu și Liceul Tehnologic "V. Madgearu" - care susțineau proba la disciplina Geografie - au fost eliminați pentru fraudă (telefon, însemnări, notițe). Aceștia au fost declarați "eliminați din examen", fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, "infractorii" nu mai au dreptul să se prezinte la următoarele două sesiuni de Bacalaureat, așa că cel mai probabil ar putea reveni în toamna anului viitor.

Să sperăm că vor rămâne doar acești șapte eliminați, după trista experiență de anul trecut când în urma vizionării înregistrărilor au mai fost eliminați alți 16 can-didați de la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă.

Reamintim că examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor și probele scrise, au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 (șase) la probele scrise susținute.

v v v

Conform calendarului examenului de bacalaureat, marți, 12 iulie, până la ora 16, se vor afișa primele rezultate (înainte de contestații). În aceeași zi, în intervalul orar, 16-20, vor putea fi depuse contestațiile la centrul de examen, care urmează să fie rezolvate în intervalul 13-15 iulie. Sâmbătă, 16 iulie, vor fi făcute publice rezultatele finale ale examenului. 

Comentează știrea

costica
9 iulie 2016
opinie

O șansă pe care nuhttp://www.actualitateaprahoveana.ro/ o vei mai întâlni! In premiera absoluta: cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Cereti urgent mai multe detalii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

fani
9 iulie 2016
educatia

In sfarsit dam dovada ca suntem o tara "programata " pentru furaciuni ,am plantat gardienii pe coridoarele scolilor ! Inadmisibil ca acest lucru sa se intample ,problema sigurantei desfasurarii corecte a examenelor trebuie sa apartina exclusiv cadrelor didactice ( desigur cele care n-au luat diplomele prin plagiat ).Pastrati sfintenia spatiului destinat educatiei adevarate ,numai asa va creste respectul pentru invatatura si vor fi cu adevarat rezultate .

gheo
9 iulie 2016
educatia

daca parintii sufera de boala halucinatiei copii nu pot fi altfel, de la halucinatie (iti formezi o idee eronata despre lume si viata) ajungi usor sa te crezi persoana importanta desi esti prost-facut-gramada dar ai cel putin o diploma facultate cu care te ticnesti! nu mai amintesc de cei care au bani din inselaciuni apoi ne miram cum un bolovan din justitie (,,) inghite galusca!

Răspuns la: educatia
Adăugat de : fani, 9 iulie 2016
In sfarsit dam dovada ca suntem o tara "programata " pentru furaciuni ,am plantat gardienii pe coridoarele scolilor ! Inadmisibil ca acest lucru sa...
Cosmin Stoica
9 iulie 2016
Daca ai nevoie acum de bani!

Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru detalii, intră acum pe site-ul http://bit.ly/294Cexh

pop
11 iulie 2016
minciuna

examenele au fost usoare ptr cei care au invatat. nu stiu ce inseamna ptr cel ce a scris acest articol examen usor sau greu dar este cert ca nu se preteaza sa dai subiecte la bacalaureat echivalentul unui subiect de sesiune la faculatate...daca ai facut-o ...vezi matematica . incearca sa faci un articol mai serios si realist daca nu renunta ..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2731 secunde