Subiecte grilă la română și matematică, la Evaluarea Națională 2021

320
Subiecte grilă la română și matematică, la Evaluarea Națională 2021 - subiectegrila-1595007188.jpg

Articole de la același autor

Evaluarea Națională 2021 vine cu schimbări interesante pentru elevii care intră la toamnă în clasa a VIII-a. Aceștia sunt prima generație care a început școala cu clasa pregătitoare și care au studiat pe baza unor programe noi.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din cadrul Ministerul Educației și Cercetării, a publicat deja modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021. În premieră, subiectele, la matematică, dar și la limba și literatura română, conțin exerciții de tip grilă.

La limba română, candidații vor avea de redactat, de-a lungul examenului, trei texte mai scurte, unul de 50 - 80 de cuvinte, unul de 60 - 100 de cuvinte, un altul de 40 - 70 de cuvinte, pornind de la o idee din fragmentele date. La subiectul al doilea, elevii vor primi un text dintr-un e-mail, pe baza căruia au de rezolvat mai multe exerciții, de asemenea, o parte tip grilă. Subiectul al treilea se bazează pe un text literar, pe baza căruia vor trebui să realizeze o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să atingă anumite cerințe expuse chiar în exercițiu. Fiecare subpunct este notat separat.

În plus, forma foilor de examen este diferită și face posibilă realizarea exercițiilor direct pe fila cu subiecte, fiecărui item fiindu-i rezervat spațiu suficient pentru a se completa rezolvarea, inclusiv pentru matematică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde