Subiecte dificile! Admitere cu "strigături" la Universitatea Maritimă

3063
1

Articole de la același autor

Tensiune și emoții maxime, ieri, la Universitatea Maritimă din Constanța, unde a fost susținut examenul de admitere, pentru cele 120 de locuri fără taxă, la programul studii Licență din anul universitar 2015-2016, înscriindu-se 580 de candidați.

Testul grilă cu probleme din Analiză matematică și Algebră a debutat în jurul orei 10, iar pe la ora 12,30, deja ieșeau din examen primii candidați. Un pic cam supărați din cauza dificultății subiectelor elaborate, după cum aveam să aflăm de catedra de matematică a UMC, selectate din culegerea "Ghid de pregătire pentru admiterea la UMC".

S-ar părea, totuși, că subiectele de ieri le-au depășit ca grad de dificultate pe cele din ghid sau cel puțin așa se plângeau aspiranții la "fără taxă". Cel puțin așa aveam să concluzionăm, la sediul din str. Mircea cel Bătrân, unde unii candidați, într-un grai neaoș moldovenesc, înjurau de zor "matricea lu’ matricea mă-sii!".

În schimb, părinții își așteptau răbdători, dar cu emoții copiii, unul dintre tătici declarându-ne că, dacă băiatul său nu va reuși să treacă această admitere, el nu va avea de unde să-i plătească taxa de studii.

Cu ce medie s-a picat?

De la conf. univ. dr. Costel Stancă, decanul Facultății de navigație, am aflat că, anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, cei mai mulți candidați s-au înscris la specializarea Electrotehnică. "Este și ca urmare a faptului că trendul actual pe piața muncii este îndreptat către specializările de la motoare, absolvenții găsindu-și mai ușor voiaje", a mai adăugat același interlocutor. Cât despre gradul de dificultate a subiectelor, universitarul ne-a declarat că depind foarte mult și de buna pregătire a celor care se prezintă să susțină acest test grilă.

Cert este că primul admis cu nota cea mai mare, 9,92, este la Telecomunicații, iar ultimul care încheie lista este la aceeași specializare, cu media 6,03.

Pentru a-și asigura locul câștigat cu "sudoare", viitorii studenți sunt așteptați, începând de astăzi și până pe 26 iulie, să depună actele de studii în original, să plătească taxa de înmatriculare în valoare de 50 lei, să plătească prima tranșă a taxei de școlarizare și să completeze contractul de studii.

Reamintim că la Universitatea Maritimă din Constanța, taxa de studii este de 3.300 lei, cu excepția programului de studii în limba engleză - Navigație și transport maritim și fluvial - 4.500 lei. 

Comentează știrea

Florin
6 noiembrie 2015
Garantia seriozitatii!

Fa bani pe net! E curata naivitate sa mai crezi ca azi ca te poate ajuta guvernul sa ai o viata mai buna! S-au dus de mult acele timpuri! Fa bani pe net! Noi avem acum in premiera absoluta un curs total gratuit care te invata sa castigi! Fa bani pe net si asigura-ti viitorul! Pentru curs, cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3833 secunde