Studenții Universității "Ovidius" se implică într-un nou proiect internațional

183
Studenții Universității

Articole de la același autor

Atât profesorii, cât și studenții Universității "Ovidius" din Constanța (UOC) se vor implica, în perioada următoare, în proiectul "Universities for E-Voting", alături de alte instituții academice europene și internaționale. Cu această ocazie, se va crea și testa o platformă în regim open-source, utilizând o tehnologie de tip blockchain, care va putea fi utilizată în desfășurarea online în siguranță a propriilor procese electorale universitare.

Proiectul este coordonat de "Electis", o organizație non-guvernamentală ce își propune să contribuie la îmbunătățirea sistemelor democratice prin promovarea celor mai bune utilizări ale tehnologiilor, cu o atenție specifică asupra proceselor electorale.

Potrivit reprezentanților UOC, rețeaua academică ce va colabora pentru această aplicație digitală este compusă din 20 de universități. Dintre acestea, amintim doar câteva: University of Edinburgh, New York University, Universite Paris I Pantheone Sorbone, West Virgina University, King’s College London, Universidad Nacional Autonoma de Mexico și, desigur, Universitatea "Ovidius" din Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4029 secunde