Studenții Universității Maritime discută despre viitorul învățământului în era digitalizării

273
Studenții Universității Maritime discută despre viitorul învățământului în era digitalizării - umc-1587742167.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanți ai Universității Maritime din Constanța (UMC) au participat, săptămâna aceasta, la adunarea generală a Asociației Instituțiilor de Marină de la Marea Neagră (BSAMI), din care fac parte instituții de învățământ superior din România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia și Ucraina.

Pentru că ne aflăm în plină stare de coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat în sistem online.

În acest context, s-a discutat despre faptul că universitățile sunt astăzi obligate să țină pasul cu progresul tehnologic și să asigure procese didactice în deplin acord cu standardele de calitate impuse la nivel național și internațional. În același timp, s-a discutat despre diferite propuneri pentru viitoarele proiecte pe care membrii asociației le vor implementa în comun.

"O astfel de propunere vizează conectarea simulatoarelor și aplicațiilor virtuale într-o platformă de instruire aflată la dispoziția tuturor instituțiilor membre. Inițiativa este cu atât mai importantă, cu cât activitățile de pregătire practică și lucrările de laborator sunt limitate în contextul unui învățământ în regim online.

Membrii BSAMI au mai hotărât organizarea unei conferințe științifice dedicate integral studenților, cu tema «Viitorul învățământului de marină în era digitalizării». Evenimentul se va desfășura tot în sistem online și va fi organizat de Universitatea Maritimă din Constanța în cursul lunii mai. Vor contribui cu lucrări studenți de la toate instituțiile membre ale asociației", a precizat rectorul UMC, prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3379 secunde