Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. univ. dr. Mirela Damian:

"Studenții sunt fericiți să interacționeze cu pacienții!"

254

Articole de la același autor

Prevăzut a se derula până la finele acestui an, proiectul "PROKINETO - Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor viitorilor specialiști în kinetoterapie", implementat de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius", a marcat un nou moment.

Vineri, 25 septembrie, a avut loc un workshop, la care au participat 70 de studenți din 160 cuprinși în acest proiect și care provin de la specialitatea Kinetoterapie atât a facultății câștigătoare a proiectului, dar și de la Facultatea de Medicină.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane lei, se derulează pe o perioadă de cinci luni, având ca obiectiv principal facilitarea procesului de inserție pe piața muncii prin aplicarea directă a teoriilor de la cursuri în bazele de tratament și recuperare de la Techirghiol, Mangalia și Ovidius Clinical Hospital.

Lucrările workshop-ului de vineri au cuprins teme legate de consiliere, de multiplele locuri de muncă unde kinetoterapeuții pot fi angajați și mijloace creative de realizare a programelor de recuperare. Cursurile au fost interactive, studenții participând alături de lectori la discuții.

Au fost prezentate filme metodice ce au punctat posibilitatea creării unor programe de kinetoterapie prin folosirea de mijloace noi și atractive, adecvate afecțiunilor cu care se confruntă kinetoterapeuții la locul de muncă.

În finalul întâlnirii, prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul Facultății de Educație Fizică, a declarat, pentru "Cuget Liber", că studenții și masteranzii cuprinși în proiect sunt foarte fericiți că au prilejul să interacționeze cu pacienții, dar și să aprofundeze teoria învățată la cursuri cu metodele practice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6033 secunde