Studenții și-au reluat cursurile. Până când vor învăța de acasă

393
Studenții și-au reluat cursurile. Până când vor învăța de acasă - fonduniversitati-1609955177.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educaţiei doreşte redeschiderea cât mai grabnică a unităţilor de învăţământ. Desigur, acelaşi lucru îl vrea toată lumea, ca atât elevii, cât şi studenţii să poată merge, din nou, la cursuri, fără a mai fi nevoiţi să stea conectaţi la laptopuri sau calculatoare.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, este posibil ca şcolile să îşi redeschidă porţile începând cu luna februarie. Ce se întâmplă, însă, cu universităţile, în cadrul cărora învaţă mii de studenţi? Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) va lua o decizie în acest sens în ultima săptămână a sesiunii de examene. Deci până la data de 14 februarie vor şti exact ce paşi au de urmat mai departe. În perioada 15-21 februarie, studenţii sunt într-o binemeritată vacanţă intersemestrială, iar din 22 februarie încep semestrul al doilea. În ce condiţii, rămâne de văzut. „Noi începem cursurile de luni, 11 ianuarie, cu ultimele săptămâni aferente semestrului I, în varianta online. Urmează, apoi, trei săptămâni de sesiune de examene şi una de vacanţă intersemestrială. Decizia asupra formei de participare la cursuri, în următorul semestru se va lua, probabil, în ultima săptămână din sesiune, cu respectarea condiţiilor epidemiologice de la acel moment”, a declarat pentru „Cuget Liber”, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Iliescu.

În timp ce la „Ovidius” tinerii se întorc la cursuri, după sărbători, în cursul săptămânii viitoare, la Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) şi la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, studenţii şi-au reluat cursurile din data de 4 ianuarie.

Rectorul Universităţii Maritime din Constanţa (UMC), prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur a declarat că au început cursurile, conform structurii anului universitar. „Săptămâna aceasta şi următoarea continuăm să predăm, iar apoi tinerii intră în sesiunea de examene şi, apoi, vacanţa intersemestrială. Între timp, aşteptăm de la minister să vedem ce se hotărăşte, dar mie mi se pare că, în contextul naţional actual, că nu s-au schimbat foarte multe, deci nu cred că îndeplinim toate condiţiile pentru a ne întâlni în regim faţă în faţă cu studenţii, lucru pe care ni-l dorim”, a precizat rectorul.

Până când se vor lua alte decizii, studenţii vor rămâne conectaţi la platformele puse la dispoziţie de către universitate. Aşadar, cursurile se ţin, ca şi până acum, doar că şcoala s-a mutat acasă, pentru toată lumea. Precizăm că în acest an universitar, Universitatea Maritimă din Constanţa le oferă celor aproximativ 4.000 de studenţi, un număr de şase programe de studii de licenţă în limba română cu frecvenţă şi două programe de studii de licenţă în limba engleză cu frecvenţă. Acestora li se adaugă alte trei programe de studii de licenţă în limba română cu frecvenţă redusă şi 13 programe de studii de master.

Şi la Academia Navală cursurile au fost deja reluate şi se aşteaptă noi ordine privind modul de desfăşurare al cursurilor pentru cel de-al doilea semestru. „Am încheiat un an dificil, care ne-a pus în faţa unor provocări fără precedent. Pentru noi, studenţi, cadre didactice şi întreg personalul Academiei Navale, poate cea mai grea încercare a fost distanţarea, pe care însă am respectat-o cu rigoare pentru a pune cât mai curând stop pandemiei. Lăsăm în urmă toate experienţele mai puţin plăcute ale lui 2020 şi astăzi privim spre anul care a început, cu încredere şi cu speranţa într-o normalitate care ne va reda libertatea de a interacţiona fără a ne teme că ne punem sănătatea noastră sau a celor din jur în pericol”, au transmis reprezentanţii instituţiei de învăţământ. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4711 secunde