Studenţii, provocaţi să propună soluţii pentru şcoala online

356
Studenţii, provocaţi să propună soluţii pentru şcoala online - studentiiprovocati2-1605025464.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai puţini studenţi sunt interesaţi să urmeze o carieră didactică, generând o lipsă de profesori, mai ales în mediul rural. Pornind de la această situaţie, competiţia „Teach4Future” îşi propune să stimuleze interesul studenţilor faţă de învăţământ printr-o serie de activităţi ce includ antrenament, sesiune de generare de idei, dar şi inovaţie. Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor Fizicieni şi se adresează tuturor studenţilor din România.

„Acest eveniment provoacă tinerii să îşi pronunţe propriile idei şi soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, cu un impact benefic asupra creşterii calităţii actului educaţional. Echipe formate din studenţi de la orice universitate din România îşi vor prezenta ideile pentru a schimba în bine şcolile şi liceele. Pe parcursul competiţiei, echipele formate vor fi ghidate de mentori ce vor susţine şi webinarii pe diferite teme. Un juriu va selecta cele mai interesante propuneri pentru a lua parte la faza finală a evenimentului”, precizează George Prodan, coordonatorul competiţiei.

Principalele obiective ale concursului de idei este acela de a modela un sistem educaţional care să răspundă nevoilor societăţii actuale şi aspiraţiilor tuturor elevilor, chiar şi în mediul rural şi eficientizarea resurselor educaţionale în mediul digital. Temenul final pentru înscrieri este 18 noiembrie 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3984 secunde