Studenţii ovidieni, prezenţi la un exercițiu de securitate cibernetică

192
Studenţii ovidieni, prezenţi la un exercițiu de securitate cibernetică - patrustudenti-1602424148.jpg

Articole de la același autor

Patru studenți din cadrul Facultății de Matematică și Informatică de la „Ovidius” au participat, de curând, la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx20. Echipa a fost formată din Doru Gavrilă și Iulian Plăcintă, studenți în anul III și Antonio-Gabriel Vasile și Irinel Cătălin Istrătoae, studenți în anul II.

Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, ediția din acest an a CyDEx20 a simulat șase scenarii complexe, printre care au fost integrate și elemente privitoare la pandemia de coronavirus. „În acest context, au fost preluate elemente de inginerie socială și atac cibernetic aferente modalității foarte des întâlnite în această perioadă - lucrul de acasă pe fondul situației generate de pandemie. Au fost dezvoltate scenarii care reflectă modalitățile complexe de atac cibernetic folosite de atacatorii statali (atacuri de tip Advanced Persistent Threat inițiat prin spearphishing, atacuri asupra unor sisteme de control industrial).

Evenimentul a fost organizat de Serviciul Român de Informații, reflectând o componentă consistentă a eforturilor realizate la nivel național pentru dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidente de securitate cibernetică”, au precizat aceştia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3667 secunde