€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Studenții mediciniști insistă pe ideea de vaccinare corectă a populației

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Studenții mediciniști din toată țara s-au întâlnit în week-end la București, în cadrul celei de-a XXXVIII-a Adunări Generale a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), reuniune care nu s-a mai ținut de mai bine de zece ani.

Cu această ocazie, ei au propus continuarea procesului de reorganizare internă și implementare de noi activități, conform standardelor și exemplelor de bună practică preluate de la International Federation of Medical Students Associations.

Temele de discuție asupra cărora FASMR s-a oprit vizează educația medicală, sincronizarea curriculelor universitare la nivel local și național, drepturile omului - protecția cadrelor medicale din România, sănătatea și drepturile refugiaților.

În același timp, s-a discutat despre sănătatea publică și mai ales campania „Vaccinează-te informat!”, care are scopul de informare a populației, cu privire la procesul imunizării, din perspectiva experților din domeniul medical.

Un alt subiect dezbătut a fost sănătatea reproducerii, respectiv educația sexuală în școli și prevenția cancerului de col uterin. Nu în ultimul rând, tinerii au vorbit despre organizarea și structura examenului de rezidențiat.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 2.5609 secunde