Studenții mediciniști insistă pe ideea de vaccinare corectă a populației

155
Studenții mediciniști  insistă pe ideea  de vaccinare corectă  a populației - drepturistudenti-1523801001.jpg

Articole recomandate

Studenții mediciniști din toată țara s-au întâlnit în week-end la București, în cadrul celei de-a XXXVIII-a Adunări Generale a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), reuniune care nu s-a mai ținut de mai bine de zece ani.

Cu această ocazie, ei au propus continuarea procesului de reorganizare internă și implementare de noi activități, conform standardelor și exemplelor de bună practică preluate de la International Federation of Medical Students Associations.

Temele de discuție asupra cărora FASMR s-a oprit vizează educația medicală, sincronizarea curriculelor universitare la nivel local și național, drepturile omului - protecția cadrelor medicale din România, sănătatea și drepturile refugiaților.

În același timp, s-a discutat despre sănătatea publică și mai ales campania "Vaccinează-te informat!", care are scopul de informare a populației, cu privire la procesul imunizării, din perspectiva experților din domeniul medical.

Un alt subiect dezbătut a fost sănătatea reproducerii, respectiv educația sexuală în școli și prevenția cancerului de col uterin. Nu în ultimul rând, tinerii au vorbit despre organizarea și structura examenului de rezidențiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.373 secunde