Studenții de la UMC se joacă de-a greva

202
1
Studenții de la UMC se joacă de-a greva - studentiidelaumc-1430930625.jpg

Articole de la același autor

Ieri, printr-un comunicat remis presei, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România avertiza asupra dezastrului din mediul universitar și a lipsei de respect cu care au fost tratați studenții în ceea ce privește deciziile din sistemul de învățământ superior.

Motiv pentru care au hotărât să înceapă o serie de ocupări în câteva din universitățile din țară, printre care și Universitatea Maritimă din Constanța.

Studenții sunt nemulțumiți de faptul că opiniile lor nu mai sunt ascultate în universități, că subfinanțarea educației a produs efecte catastrofale asupra calității și relevanței studiilor universitare și că taxele din universități au devenit insuportabile pentru studenți, rata de abandon universitar ajungând la 40%.

Și cu toate că ieri George Albină, liderul studenților umeciști, afirma că se vor baricada într-o sală de clasă din sediul de la Baza nautică, ulterior am primit din partea prorectorului Cornel Panait câteva lămuriri. "Universitatea Maritimă din Constanța infirmă zvonurile potrivit cărora studenții s-ar afla în grevă japoneză sau ar fi ocupat sălile de curs în semn de protest. Problema reprezentării studenților în alegerea rectorului se rezolvă prin discuții între conducerea universității și reprezentanții Ligii Studenților și, dacă este cazul, noile prevederi vor fi incluse în Carta universitară.

În prezent, nu există niciun litigiu între conducerea UMC și Liga Studenților. Politica UMC a fost întotdeauna aceea de a veni în întâmpinarea solicitărilor studenților", a mai afirmat prorectorul. 

Comentează știrea

Umecist somer
7 mai 2015
Copy..paste

Sa finanteze,ce???...SRLul asta de UMC fiind particulara!!.Ca orice SRL,trebuie sa castige bani pentru a supravietui...asa ca scot pe banda rulanta someri cu diploma contra bani!!. Ce sa ti finanteze Statul Roman mai nesimtit care copii chestia aia cu " ocupai "????? Roman sa traiasca,care a semnat pe picior decretul de infiintare a capusei UMC!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5588 secunde