Studenții de la "Ovidius" au șansa de a se lansa în afaceri prin "Bursa de proiecte"

350

Articole recomandate

Ieri, în sala de consiliu a Universității "Ovidius" din Constanța a avut loc un eveniment foarte important pentru viitorul studenților acestei instituții constănțene.

În prezența prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure și reprezentantului Ministerului Educației Simona Tănase, manager de proiect, a fost lansat laboratorul "Bursa de proiecte", care își propune să susțină antreprenoriatul universitar prin crearea unei platforme online unde studenții își pot promova ideile în văzul comunității de afaceri și a cadrelor didactice care i-au îndrumat.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului "Bursa de proiecte" în care Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului este beneficiar, alături de Universitatea Politehnica București, Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea "Ovidius" din Constanța, Novensys Corporation și Gold Agama Consulting, ca parteneri.

Cum funcționează

Studenții din cadrul celor patru universități se pot implica prin participarea la predarea cursurilor tematice sau prin înscrierea ideilor de proiecte pe platforma online. Mediul de afaceri se va putea înscrie pe platforma online pentru a studia oferta de idei, pentru a da feedback și, în cele din urmă, pentru a alege idei de implementare. Cadrele didactice vor fi implicate pe două direcții: predarea cursurilor, dar și participarea la discuțiile de pe platforma on line, precum și la evaluarea ideilor studenților pe baza unor criterii prestabilite.

Ieri a avut loc o primă prezentare a ideilor de proiecte a căror aplicare pe platformă s-a inițiat cu ocazia lansării, sub îndrumarea conf. univ. dr. Eugen Zaharescu, decan Facultatea de matematică și informatică, și lect. univ. dr. Diana Țenea și lect. univ. dr. Dragoș Vintilă, prodecan al Facultății de construcții.

"Proiectul se adresează atât studenților, cât și mediului de afaceri, pentru că el activează în viața economică. Intenția acestuia este ca interacțiunea între studenții cu idei, cu spirit novator, să fie directă cu mediul de afaceri. În felul acesta ajutându-i să schimbe imaginea de loc de neatins sau de nepătruns în viața economică sau să-și găsească chiar finanțarea pentru a porni o afacere. Studenții sunt astfel instruiți în spiritul inovativ antreprenorial, sunt instruiți să folosească instrumentele de comunicare și relaționare cu mediul de afaceri, sunt instruiți să scrie proiecte și sunt încurajați să-și transforme ideile în proiecte. Iar succesul celor care vor tranzacționa pe această bursă sperăm să-i îndemne și pe colegii lor să aplice proiecte", declara ieri lider manager partener ing. Laurențiu Sârbu, director general al Universității "Ovidius".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4585 secunde