Studenții constănțeni celebrează sărbători americane

374
Astăzi, Centrul de informare American Corner, din cadrul Universității "Ovidius" din Con-stanța, organizează evenimentul "An American Thanksgiving: Thanksgiving Traditions of the United States". În sala din Campusul universitar (corp A), etaj 2, începând cu ora 10, vor veni studenții din anul al doilea din cadrul Facultății de Litere, specializarea Studii Americane.

Coordonatorul acțiunii va fi Katelyn A. Browher, bursier Fulbright în cadrul Facultății de Litere în anul universitar 2011/2012, care va aduce parti-cipanților noi informații despre Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day). Această sărbătoare s-a ținut pentru prima dată în 1621, în semn de recunoștință față de bogăția recoltei obținute în condiții climaterice dure. Ea se celebrează în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada) și este cunoscută ca fiind o sărbătoare a familiei. După prezentarea modera-torului, toți cei prezenți vor viziona filmul "A Charlie Brown Thanksgiving", regizat de Bill Melendez și Phil Roman, în anul 1973.

Vineri, 25 noiembrie, este programată o a doua întâlnire, în aceeași sală, începând cu ora 14, de această dată fiind invitați studenții din anul III din cadrul aceluiași program de studii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde