Studenții cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun

152
Aceasta se referă la perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localitățile de domiciliu și vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) arată că studenții care învață în altă localitate decât cea în care au domiciliul stabil nu vor putea vota acolo unde studiază, chiar dacă au viză de flotant.

Astfel, ANOSR cere Guvernului, Ministerului Educației și Ministerului Transporturilor să le acorde studenților gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a putea merge să voteze în localitățile în care au domiciliile. De asemenea, studenții vor să aibă zi liberă în 10 decembrie, când se vor întoarce din localitățile de domiciliu.

Reprezentanții alianței studențești au precizat că prevederile legii electorale "îngrădesc posibilitatea de exercitare a dreptului de vot pentru sute de mii de studenți români care studiază în altă localitate sau au venit la studii din altă țară".

Aceștia susțin că în cazul în care Guvernul nu aproba măsurile propuse, studenții "vor fi nevoiți să facă eforturi financiare considerabile" pentru a se putea duce în localitățile de domiciliu și a-și exercita dreptul la vot.

"Efectele legii electorale asupra participării tinerilor la vot sunt o rușine pentru democrația românească și un dezastru pentru orientarea clasei politice către nevoile pe termen lung ale societății. Vom cere modificarea legii, însă acest lucru nu se poate realiza, constituțional, înainte de alegeri. Între timp, este foarte important ca Guvernul să acorde gratuitate pe transportul în comun pentru a se asigura că studenții au posibilitatea să-și exercite dreptul la vot", a spus președinte ANOSR, Mihai Dragoș, citat în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4748 secunde