La Facultatea de educație fizică și sport

Studenții-campioni sunt sprijiniți de profesori să obțină rezultate

365
Studenții-campioni sunt sprijiniți de profesori să obțină rezultate - studentieducatiefizica-1395076694.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, a debutat cu o premieră în anul universitar 2013-2014, și anume introducerea Masterului pentru Domeniul Kinetoterapie. 
Pentru Domeniul Educație Fizică și Sport, în anul școlar viitor sunt prevăzute 54 de locuri bugetate și 156 de locuri cu taxă pentru cursuri de zi și IFR, la cele două specializări, respectiv Educație fizică și sportivă și Sport și performanță motrică. Pentru Domeniul Kineto-terapie au fost solicitate 10 locuri fără taxă și alte 30 cu taxă. 
La ora actuală, FEFS numără peste 480 de studenți. 
"Nu suntem o facultate foarte mare, dar ne bucurăm de solicitări și datorită numelor pe care această instituție le-a dat sportului ro-mânesc. Spre deosebire de alte facultăți, la noi media de la ba-calaureat contează doar 10% în calculul mediei de admitere, im-portantă fiind proba practică, cea care vizează abilitățile motrice ale candidaților. O probă elimina-torie, constând într-un traseu aplicativ, la alegere, a doua probă, între atletism și gimnastică, și a treia probă - un joc sportiv la alegere. În marea majoritate, studenții noștri au practicat, ca elevi, ramuri sportive diverse. Mai puțin în cazul celor care aleg kinetoterapia, dar și ei susțin aceleași probe de admitere. Mai este o specializare balneo-fizio-kinetoterapie la Facul-tatea de Medicină și ne disputăm candidații în fiecare vară", declara, râzând, pentru "Cuget Liber" prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul facultății.
 Între 16 și 18 mai, FEFS va organiza Campionatele Universitare Naționale de Atletism, la care participă toate universitățile din țară. După care, între 23-25 mai, FEFS va găzdui sesiunea internațională de comunicări științifice "Perspective în educație fizică și sport", prilej cu care sunt așteptați invitați din toată lumea. "Anul trecut au venit din Egipt, Iran, Irak, Malaezia, dar și din Europa. În general, găzduim cam 100 de invitați din toată lumea. Unii sunt prietenii noștri de ani și vin cu drag la această întâlnire de specialitate, schimbul de experiență fiind unul foarte important. Avem numeroși studenți care pleacă în schimburi ERASMUS, la cele peste 20 de universități din Turcia, dar și trei universități din Spania, alte patru din Franța, Italia, Germania, Norvegia. Împreună cu universi-tățile din Europa am constituit un grup care încearcă să facă inclusiv proiecte științifice. Dar și noi, la rându-ne, găzduim acest gen de schimburi", a adăugat prof. univ. dr. Damian.
Zilele acestea, este așteptată să sosească Simona Halep, studentă la specializarea Educație fizică și sportivă, care anul acesta finalizează licența. 
"O așteptăm cu drag și o sprijinim, ca de altfel pe toți studenții noștri care reprezintă România la evenimente sportive internaționale. Spre exemplu, Maria Mazilu (masterat) și Anamaria Grecu (anul I) au participat la Jocurile Olimpice de la Soci, prima la skeleton, iar cea de-a doua la bob. Ele practică și atletism, dar au fost selecționate de federația de specialitate. De asemenea, Corina Constantin (anul III) și Anca Surdu sunt multiple medaliate la Campionatele mondiale de gimnastică aerobică și le sprijinim inclusiv cu acele cursuri la care au lipsit, mai ales la lucrările practice. Așteptăm studenții cu mare drag la facultatea noastră, unde vor găsi tot sprijinul și înțelegerea dascălilor, de care au nevoie pentru a fi atât studenți, dar și campioni de frunte ai României", a conchis prof. univ. dr. Mirela Damian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4557 secunde