Studenții au un nou lider

130
Studenții au un nou lider - studentiiauunnoulider-1407178182.jpg

Articole recomandate

S-au încheiat lucrările celei de-a IX-a ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cel mai amplu eveniment studențesc de dezbatere a politicilor educaționale la nivel național, care a reunit peste 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din țară. 


În cadrul evenimentului, studenții și-au ales liderii naționali pentru man-datul următor, noul președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Stu-dențești din România (ANOSR) fiind Cristi Popescu, delegat al OSUT Cluj. De asemenea, reprezentanții studenților au dezbătut problemele învățământului superior în opt ateliere de lucru paralele și apoi, în cadrul sesiunii plenare, și-au stabilit prioritățile pentru anul universitar următor. Aceștia își propun să continue acțiunile de presiune asupra Ministerului Educației pentru abrogarea prevederilor negative ale Ordonanței de Urgență 49/2014 și totodată să militeze pentru creșterea finanțării educației, astfel încât aceasta să poată fi relevantă, de calitate și accesibilă oricărui tânăr. 


Nemulțumirile studenților sunt legate și de faptul că Ordonanța permite rectorilor să se înscăuneze pe viață, că au fost reintroduse doctoratele la frecvență redusă, că universitățile vor putea înmatricula studenți peste capacitatea de școlarizare sau că politicul are undă verde în universități. Aceștia mai cer și respectarea dreptului studenților la reducerea de 50% la transportul local, câștigat în protestele din ’95, creșterea burselor sociale astfel încât acestea să acopere cheltuielile minime legate de cazare și masă pentru studenții defavorizați și adoptarea unei metodologii care să eficientizeze centrele de consiliere și orientare din universități, astfel încât acestea să ajute mai bine tinerii să își aleagă facultatea potrivită și să reducă abandonul universitar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5064 secunde