Studenți constănțeni preocupați de reconstituiri istorice

Marţi, 19 August 2014, 19:58
183
Laboratorul de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate din cadrul Universității "Ovidius" Constanța organizează a treia Școală de Vară de Medii Virtuale din România - "Virtual Heritage Edition" (creatiVE).

Ca o continuare a creatiVE2013, ediția din 2014 va păstra tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, completând-o cu elemente de animație și interacțiune în timp real.

Scopul proiectului este de a iniția și specializa circa 15 studenți în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar și de a dezvolta spiritul de echipă al acestora.

Sesiunile de lucru ale acestei ediții se vor bucura de prezența unor specialiști invitați din țară (Cluj) și din străinătate (Delft, Olanda).

Planul de studii al proiectului conține: modelare 3D, organică, bazată pe fotografii și informații de pe sit-ul arheologic, modelare 2D, tehnici de iluminare, texturarea obiectelor, animarea artefactelor, redare 3D, tehnici de reconstrucție 3D, programare OpenGL și realitate augmentată. 

Pagina a fost generata in 0.2486 secunde