€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Studenți constănțeni preocupați de reconstituiri istorice

Ştire online publicată Miercuri, 20 August 2014. Autor: Simona ANGHEL
Laboratorul de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate din cadrul Universității „Ovidius” Constanța organizează a treia Școală de Vară de Medii Virtuale din România - „Virtual Heritage Edition” (creatiVE).

Ca o continuare a creatiVE2013, ediția din 2014 va păstra tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, completând-o cu elemente de animație și interacțiune în timp real.

Scopul proiectului este de a iniția și specializa circa 15 studenți în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar și de a dezvolta spiritul de echipă al acestora.

Sesiunile de lucru ale acestei ediții se vor bucura de prezența unor specialiști invitați din țară (Cluj) și din străinătate (Delft, Olanda).

Planul de studii al proiectului conține: modelare 3D, organică, bazată pe fotografii și informații de pe sit-ul arheologic, modelare 2D, tehnici de iluminare, texturarea obiectelor, animarea artefactelor, redare 3D, tehnici de reconstrucție 3D, programare OpenGL și realitate augmentată. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 24 aprilie Foto : Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă 4391 vizite, 0 comentarii Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă
Cultură-Educație
ieri, ora 19:10 Foto : S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța! 1154 vizite, 0 comentarii S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța!
Economie
miercuri, 24 aprilie Foto : Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul 1117 vizite, 0 comentarii Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8398 secunde