Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi la Bac

412
Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi la Bac - stimulentefinanciare-1627662598.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educaţiei şi Cercetării intenţionează să acorde stimulente financiare consistente elevilor care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională şi la Bac anul acesta. Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost supus deja dezbaterii publice.

Astfel, este propusă suma de 1.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi suma de 3.000 de lei pentru cei care au luat 10 la Bac.

„Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învățământ de performanță înaltă”, este precizat în nota de fundamentare a proiectului legislativ.

În judeţul Constanţa, patru elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi trei elevi au reuşit media maximă la Bacalaureat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4061 secunde