Știința iese în stradă la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021

175
Știința iese în stradă la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 - stiintaiese2-1632421096.jpg

Articole de la același autor

În peste 20 orașe din România, cercetătorii își dau întâlnire cu publicul pe 24 septembrie, începând cu ora 17.00, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021.

Devenit deja tradiție, evenimentul de anul acesta va avea loc față în față cu publicul, vizitatorii fiind invitați să utilizeze cele mai recente tehnologii și instrumente sub îndrumarea oamenilor de știință, să participe la experimente, să urmărească demonstrații și simulări și să dezbată teme diverse cu cercetătorii. La Constanţa, participă Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Organizatorii Nopții Cercetătorilor Europeni au pregătit pentru publicul din întreaga țară și o ediție online, care se va desfășura pe 25 septembrie, pe pagina de Facebook a evenimentului.


„Ne-a fost dor de interacțiunea directă cu publicul și suntem entuziasmați că anul acesta putem desfășura activități față în față cu vizitatorii, bineînțeles cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Însă evenimentul 100% online de anul trecut ne-a arătat că există mulți oameni pasionați de știință, în special tineri, pe întreg cuprinsul țării. Tocmai de aceea pregătim o colecție de ateliere reprezentative pentru toate orașele organizatoare pe care publicul, indiferent de poziția geografică, să le poate viziona pe 25 septembrie și să poată interacționa cu cercetători din numeroase institute de cercetare, universități și centre de inovație din toate colțurile României”, au transmis organizatorii evenimentului.

Proiectul inițiat în 2005 de Comisia Europeană a ajuns la a 16-a ediție, fiind încă de la început un eveniment al inovației, prin care știința a devenit accesibilă tuturor, iar oamenii au luat parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2021 se organizează în 29 țări, iar peste 400 orașe vor fi gazda evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3913 secunde