Statul amână cu un an returnarea donațiilor pentru "Cumințenia Pământului"

100
Statul amână cu un an returnarea donațiilor pentru

Articole recomandate

Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care să fie prelungit cu un an termenul până la care statul să returneze donațiile primite pentru opera lui Brâncuși.


"Sumele de bani colectate în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unul bun aparținând patrimoniului cultural național mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural național mobil, cu completările ulterioare, respinsă prin Legea nr. 19/2017, se restituie donatorilor integral din contul de disponibilități deschis la Trezoreria Statului și/sau din conturile deschise la instituțiile de credit, până la data de 31 decembrie 2018, în condițiile, termenele și conform procedurii stabilite prin hotărâre a Guvernului", prevede proiectul de ordonanță de urgență întocmit de Ministerul Culturii.

Guvernanții justifică necesitatea adoptării actului normativ prin faptul că, în acest moment, nu există legislația care să permită statului să dea înapoi banii primiți de la cetățeni.

"Urgența intervenției legislative este dată de lipsa cadrului legal necesar returnării donațiilor", se arată în proiectul de ordonanță de urgență, potrivit Digi24.ro.

De remarcat că Ministerul Culturii a pus în dezbatere acest proiect de OUG la doar câteva zile după ce anunțase că a demarat procedura pentru restituirea donațiilor.

La campania publică pentru achiziționarea operei sculptorului Constantin Brâncuși au participat peste 100.000 de donatori, fiind colectată suma de 1.273.668 euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde