Stagiu de practică în Grecia pentru elevii Liceului de Marină

393
Stagiu de practică în Grecia pentru elevii Liceului de Marină - liceumarina-1627409247.jpg
În perioada 22.06.2021 – 10.07.2021, 18 elevi clasele a XI-a, nouă elevi domeniul de pregătire Mecanică si 9 elevi domeniul de pregătire Electromecanică, de la Liceul de Marină Constanţa au beneficiat de mobilitate de formare profesională în cadrul proiectului „Experienţă europeană – şansă pentru success în carieră” nr. 2019-1-RO01-KA102-062783. Proiectul a fost implementat în perioada 1 septembrie 2019 – 31 august 2021, având ca scop creşterea calităţii formării profesionale a elevilor în domeniile mecanică şi electromecanică prin stagii de practică în afara țării, pentru a răspunde nevoii angajatorilor din industria locală a întreprinderilor de construcţii şi transport naval.

Activitatea de mobilitate a avut loc la centrul de formare Lifelong Learning Ipodomi din Thessaloniki (Grecia) şi la colaboratorii acesteia, mai multe companii cu diferite domenii de activitate: producţie de echipamente tehnice, service auto şi service ambarcaţiuni maritime: Milkplan, KTEO Auteco, Parmaxidis, Stamatakis service, Mercedes service, Patsalas. Condiţiile de lucru au fost optime pentru desfaşurarea activităţilor de formare profesională şi dobândirea competenţelor necesare participantilor.

Elevii participanți au manifestat interes pentru toate activităţile practice desfăşurate pe parcursul celor trei săptămâni de mobilitate, au demonstrat iniţiativă şi creativitate în rezolvarea sarcinilor de lucru, şi-au îndeplinit zilnic sarcinile primite, iar comunicarea a fost foarte bună, la un nivel ridicat de cunoaştere a limbii engleze, primind aprecieri din partea mentorilor de practică şi a colaboratorilor. În cadrul activităţilor culturale organizate de instituţia de primire, elevii au au intrat in contact cu valorile culturale ale Greciei, au comunicat şi şi-au îmbogăţit orizontul cu valori culturale ale Greciei, de la cele antice la cele prezente.

La finalul stagiului participanţii au primit de la instituţia de primire certificatele de participare la mobilitate şi certificatele Europass care atestă competenţele dobândite în cadrul stagiului. Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P. şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Liceului de Marină
Pagina a fost generata in 0.2616 secunde