Stagii de pregătire în industria hotelieră europeană pentru 38 de elevi ai Liceului „C.A. Rosetti”

681

Articole recomandate

Timp de trei săptămâni, Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti” din Constanța a derulat în această vară mobilitatea proiectului „Turismul de la Marea Neagră - turism european” cu nr. 2019-1-RO01-KA102-061425 din cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 -Mobilităţi pentru Învăţare, derulat prin Agenţia Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei Naționale.





Mobilitatea s-a desfășurat în două fluxuri, respectiv fluxul I – deplasarea a 19 elevi, calificările Tehnician în turism și Tehnician în hotelărie, în Barcelos, Portugalia și fluxul II - deplasarea a 19 elevi, calificările Tehnician în turism și Tehnician în hotelărie, în Paphos, Cipru. Aceasta a avut drept scop desfăşurarea unui stagiu de trei săptămâni de pregătire practică la agenți economici din cele două țări, prin intermediul a două organizații partenere: Hotel Apúlia Praia (Apulia), agenția de turism Cávado Tur (Barcelos) – prin organizația Mobility Friends (Barcelos) – Portugalia; și St. George Hotel Enterprises (Paphos) – prin organizația Rivensco Consulting LTD – Cipru



„Considerăm că, prin intermediul prezentului proiect, şcoala va oferi o nouă oportunitate de efectuare a stagiilor de pregătire practică, aferente modulelor de specialitate, în unităţi de profil care dispun de toate dotările şi echipamentele necesare desfăşurării activităţii, cu respectarea legislaţiei europene din domeniul serviciilor turistice şi hoteliere din Portugalia şi Cipru, două ţări ale căror servicii turistice sunt foarte apreciate”, a declarat prof. Mădălina Dedu, coordonatorul proiectului.

Între cele trei obiective ale proiectului se găsesc: sprijinirea unui număr de 38 de elevi români să dobândească experienţe de muncă într-un mediu de lucru european, prin parcurgerea unor module de pregătire practică în unităţi hoteliere şi agenţii de turism din Portugalia și Cipru, în scopul facilitării integrării profesionale pe piaţa muncii; dezvoltarea competenţelor profesionale şi a competenţelor cheie; crearea unor parteneriate şcoală- întreprindere europeană, care să contribuie la creşterea capacității instituţiei de învăţământ vocaţional românesc de a furniza şi forma calificări relevante pentru piaţa muncii.



„Rezultatele obţinute vor contribui la o şi mai bună tranziţie de la şcoală la piaţa muncii, la noi abordări în ceea ce priveşte conţinturile şi rezultatele învăţării, creşterea dimensiunii practice-aplicative a metodelor şi mijlocelor didactice şi, nu în ultimul rând, la dezvoltarea dimensiunii europene a şcolii”, a adăugat prof. Dedu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5916 secunde