Spectacolul "Inimă rece", reluat după 15 ani

322
Spectacolul

Articole de la același autor

Week-end-ul viitor, mai exact duminică, 22 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de Mare" se va juca, după 15 ani de pauză, spectacolul "Inimă rece". Precizăm că piesa, care a avut un mare succes la public la acel moment, s-a pus în scenă odată cu înființarea teatrului.

Textul piesei este adaptat de Victoria Gavrilescu, după basmul educativ al prozatorului german Wilhelm Hauff. Regia artistică este semnată de maestrul Vasile Gherghilescu, cel care în urmă cu aproximativ 30 de ani îi dădea viață personajului principal din poveste. Carmencita Brojboiu a realizat scenografia, iar Dicran Asarian s-a ocupat de ilustrația muzicală.

Piesa care prezintă povestea lui Peter Munk, cărbunarul sărac care dorește să devină bogat și care, prin liber arbitru, își vinde inima duhului cel rău al pădurii, realizând în final, că banii nu aduc neapărat fericirea, este recomandat copilașilor cu vârsta de peste șase ani.

Cu această ocazie, pe scenă îi vom reîntâlni pe Tiberiu Roșu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Lică Gherghilescu, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Zaharia și Ion Ciolan. Vocile personajelor fantastice, Mikel Olandezul și Omulețul de Sticlă, aparțin celor doi mari actori ai scenei constănțene Vasile Hariton și Aneta Forna Christu.

În concluzie, spectatorii, atât cei mici, cât și părinții acestora sunt așteptați la un spectacol extraordinar, bazat pe un basm clasic din secolul al XIX-lea, dar ale cărui pilde sunt mereu actuale: importanța adevăratelor valori, a liberului arbitru și, mai ales, faptul că fericirea nu constă doar în afaceri prospere și bogății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Năpasta"  se joacă  în dialectul aromân
Miercuri, 10 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Unde puteți găsi un "Soț  de vânzare"?
Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Scufița Roșie",  sâmbătă, la "Harlequin"
Pagina a fost generata in 2.9948 secunde