Spectacolul "De Paști. Săptămâna patimilor" readuce pe scenă viața lui Hristos

217
Spectacolul

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 19.00, actorii Teatrului de Stat Constanța readuc pe scenă piesa lui August Strindberg "De Paști. Săptămâna patimilor", o dramă cu personaje simbolice și cu o atmosferă spiritualizată. 


Acesta este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus piesa lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, dar și de Olivia Costea, asistent de regie și realizatoarea costumelor. Actorul Dorel Vișan face parte din distribuție, într-o apariție video inedită. Alături de el, publicul constănțean îi va putea vedea pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Andrei Cantaragiu. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu. 


Piesa "De Paști" este bazată pe un moment din viața lui Hristos. Simbolurile preluate din Biblie nu se traduc ad litteram, se caută echivalentul lor din tradiția ortodoxă, cum este în acest caz. 


Pe de altă parte, unele expresii nu se regăsesc în limba română, iar în această situație s-au căutat altele echivalente care să păstreze înțelesul, subtilitățile, sentimentul, ritmul și multiplele planuri ale acțiunii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6263 secunde