Spectacolele lui Florar pe scenele constănțene

218
Spectacolele lui Florar pe scenele constănțene - tudorgheorghe-1368031331.jpg

Articole de la același autor

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, maestrul Tudor Gheorghe revine, pe 19 mai, cu un spectacol a cărui premieră a avut loc în urmă cu 10 ani.

"Primăvara Simfonic" este un eveniment artistic cu o încărcătură emoțională aparte, o reprezentație uimitoare care a marcat deschiderea unui nou ciclu din viata și cariera sa. "Primăvara Simfonic" ar putea fi considerat unul dintre cele mai pasionate fenomene ale timpului muzical, care pornește de la exploatarea unor dimensiuni sonore noi și ajungând până la cercetarea neobosită a sonorităților inconfundabile specific stilului său unic, atât de greu de descris în cuvinte și de încadrat în limitele unui tipar. Alături de maestrul Tudor Gheorghe se vor afla, la Constanța, și membrii corului și ai orchestrei simfonice "Rapsodia", sub îndrumarea dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

Timp de două ore, publicul va asculta melodii celebre, de o muzicalitate rar întâlnită, pre-cum "Au înnebunit salcâmii", "Noapte de mai", "Valțul rozelor", "Note de primăvară" sau "Dorul călător".

Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, la prețul de 85 de lei.

"Orele de aur ale Parisului", în triplă reprezentație

După ce, în luna aprilie, conducerea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" și-a regalat publicul constănțean cu lucrările deosebite ale compo- zitorului Giuseppe Verdi, într-un festival închinat împlinirii a 200 de ani de la nașterea sa, seria spectacolelor este reluată sâmbătă, 11 mai, de "Madama Butterfly", de Puccini, avându-l la pupitrul dirijoral pe Salvatore Ciceri, din Elveția.

Duminică, 12 mai, selecțiuni din îndrăgitele opere verdiene "Rigoletto" și "Traviata", precum și "Elixirul dragostei" vor fi cuprinse într-un spectacol intitulat "Master Opera". Sub bagheta dirijorului japonez Koichi Inoue, vor evolua soliștii Haruna Asakura, Akiko Kamata, Mami Nagata, Japonia, Răzvan Săraru, Ștefan Popov (București) și constănțenii Doru Iftene, Cătălin Țoropoc, Gabriela Dobre, Ionela Duma și Andrei Băican.

Luni, 13 mai, balerinii companiei împreună cu cei doi soliști Daniela Vlădescu și Marius Eftimie se vor deplasa la Onești, unde vor oferi spectacolul "L’Heure D’Or de Paris". De altfel, cu această reprezentație artistică se vor întâlni și con-stănțenii sâmbătă, 18 mai, și miercuri, 22 mai.

Până atunci, însă, vom mai avea parte de o Seară Lirică, miercuri, 15 mai, în foyer, de un Concert Simfonic, pe 17 mai, al cărui protagonist este dirijorul Giorgios Balatsinos, din Elveția, dar și de o Seară Camerală cu trio-ul "Tomis", format din Gabriel Marin (flaut), Sorin Jugănaru (clarinet), Benone Bolea (fagot).

Nici iubitorii operei nu au fost uitați, lor oferindu-li-se posibilitatea vizionării a trei importante lucrări din repertoriul TNOB: "Traviata", pe 19 mai, "Don Pasquale", pe 25 mai, și musicalul "My Fair Lady", pe 26 mai.

Ultimele două zile ale lunii lui Florar sunt dedicate Zilelor Culturii Norvegiene, ocazie cu care au fost programate un spectacol de balet - "Peer Gynt", și un Concert Simfonic.

În acest week-end, la Teatrul de Stat

Tragicomedia "Gaițele", de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, deschide seria spectacolelor lunii mai la Teatrul de Stat, sâmbătă, 11 mai, de la ora 19. În rolurile principale, publicul le va putea urmări pe actrițele: Dana Dumitrescu - Aneta Duduleanu, Maria Lupu - Zoia și Cristina Oprean - Lena. Scenografia spectacolului este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia este realizată de Raimonda Potlog.

Cel de-al doilea spectacol programat duminică, 12 mai, de la ora 19, pe scena Teatrului de Stat este comedia franceză "Să ne răzbunăm, iubito!" aparținând celebrului autor de vodeviluri Georges Feydeau. Regia spectacolului este semnată de Felicia Dalu, iar scenografia de Mihai Păstramagiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pentru copii
Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacol de teatru la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.5378 secunde