Spectacolele acestui week-end pe scenele constănțene

503
Spectacolele acestui week-end pe scenele constănțene - fondspectacole-1491577073.jpg

Articole de la același autor

În ciuda temperaturilor extrem de mici, mai ales seara, care nu îmbie constăn-țeanul la… plimbare, și în acest week-end, teatrele constănțene au programat o serie de spectacole ce se pot constitui în tot atâtea invitații la desprinderea de nocivul televizor.


Cum am mai scris, Teatrul de Stat din Constanța a ales să prezinte chiar înaintea Săptămânii Patimilor lui Isus o nouă premieră pe țară, a dramaturgului suedez August Strindberg, intitulată "De Paști. Săptămâna Patimilor". După ce vineri a fost oferită, în avanpremieră, spectatorilor constănțeni, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19, va avea loc premiera, iar duminică, 9 aprilie, de la ora 19, se va relua într-o a treia reprezentație. Este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus textul lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, și de Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor.


În distribuție: Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.


Prețul biletelor este de 30 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, studenți și pensionari. 


Conducerea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" invită melomanii constănțeni sâmbătă, 8 aprilie, la un "Bal Mascat", pe acorduri verdiene. Soliști: Akiko Hayakawa (Japonia), Răzvan Săraru, Iordache Basalic (București), Veronica Granatiero (Italia), Alina Dragnea (București), Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Andrei Băican. Conducerea muzicală Koichi Inoue (Japonia).


Duminică, 9 aprilie, de la ora 19, feericul balet "Cenușăreasa", în coregrafia maestrului Horațiu Cherecheș, va prinde viață datorită inegalabilei interpretări a soliștilor Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Laima Costa, Ayaka Kishi (Japonia), Mihai Pâslaru, Jin Mizutani (Japonia), Francesco De Benedictis (Italia). Prețul biletelor este de 8 lei pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; 15 lei pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student vizat la zi; 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală.


Spectacolul "Capra cu trei iezi" este oferit celor mai mici spectatori de Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare" duminică, 9 aprilie, în două reprezentații, de la ora 10, respectiv 11,30.


Prețul biletelor este de 12 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Ursul păcălit de vulpe", la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.9171 secunde