Spectacole online pentru copii, la Teatrul "Căluțul de mare"

224
Spectacole online pentru copii, la Teatrul

Articole de la același autor

Copiii din Constanța sunt invitați, astăzi și mâine, la spectacol. Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare" le-a pregătit un program care să le umple aceste zile de izolare și care să-i bucure.

Astăzi, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a instituției – Teatrul "Căluțul de Mare", ei pot viziona live "Povești cu Șori", șoricelul năstrușnic care dialoghează cu actorii păpușari. În acest episod, ei se vor întâlni cu Rovena Paraschivoi și Arina Cojocaru. Apoi, de la ora 18.00, va fi prezentat spectacolul "Capra cu trei iezi". Acesta este recomandat copiilor cu vârste mai mari de trei ani și are o durată de 55 de minute. Din distribuție fac parte Magda Vernescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Claudia Brădescu. Scenariul aparține lui Cristian Pepino, scenografia este realizată de Daniela Drăgulescu, pe muzica lui Dan Bălan. Spectacolul "Capra cu trei iezi" nu lasă deloc un gust amar, așa cum se întâmplă citind povestea lui Ion Creangă. Gabriel Apostol, semnatar al scenariului și regiei, reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor. Morala poveștii este clară: "după faptă, și răsplată". Iezii neascultători și obraznici sunt păcăliți și înghițiți de crudul, perfidul și lacomul lup, iar lupul este pedepsit și aruncat în foc de înțeleapta și iubitoarea mamă capră, ajutată de iedul ei cel mic, harnic și cuminte. Finalul spectacolului îi aduce la viață pe iezi, dar și pe găinile înghițite de lup, spre încântarea și bucuria micilor spectatori.

Mâine, vor continua "Poveștile cu Șori", tot de la ora 11.00, iar, de la ora 17.00, va fi prezentat spectacolul "Coșmarul lui Puck", în regia lui Tiberiu Roșu, pentru tineri cu vârsta peste 14 ani. De asemenea, de la ora 20.00, tot pe Facebook live, va fi teatru radiofonic, cu piesa "Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte" de Petre Ispirescu. Textul este recomandat pentru elevii ciclului primar și gimnazial, clasele a V-a și a VI-a.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4661 secunde