Spectacole de week-end pe scenele constănțene

133
Spectacole de week-end pe scenele constănțene - bolnavulinchipuit-1369406055.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 25 mai, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța va fi orchestrată opera comică "Don Pasquale", de Domenico Donizetti. Reprezentația îi are în distribuție pe Mihnea Lamatic solist al Operei Naționale București, Mădălina Sandu, tenorul Jose Concepcion din Spania, Marius Eftimie, Laurențiu Severin, Stefan Lepădatu. Dirijor Gheorghe Stanciu.

Opera lui Donizetti prezintă povestea plină de umor a unei farse făcute în numele iubirii. Don Pasquale este un bătrân, bogat, dar singur, hotărât să se însoare, dorindu-și soție tânără și frumoasă. În scenă apar, pe rând, doctorul Malatesta, prieten al casei, care îi vorbește despre sora lui, Sofronia, abia ieșită de la mănăstire, Ernesto, nepotul său și frumoasa actriță, pe nume Norina, de care este îndrăgostit Ernesto.

Planul pus la cale de șiretul doctor este de a o prezenta pe Norina lui Don Pasquale drept sora sa și de a înscena o căsătorie. Don Pasquale se lasă ușor cucerit de purtarea sfioasă și frumu-sețea tinerei "Sofronia", în realitate frumoasa Norina, iar Ernesto acceptă să fie martor al falsei căsătorii.

Disperat și neputincios, Don Pasquale încearcă în zadar să-și potolească soția, care îi risipește banii pe toalete luxoase. Momentul culminant, cel în care farsa ia sfârșit, este atunci când Don Pasquale acceptă căsătoria nepotului său cu frumoasa Norina, în schimbul despărțirii de îngrozitoarea lui soție. Acum, Norina își dezvăluie adevărata identitate, iar Don Pasquale află cu satisfacție că, de fapt, căsătoria lui nu este valabilă. Mulțumit, Malatesta ia parte la bucuria tinerilor.

Duminică, 26 mai, scena constănțeană va fi animată de comedia muzicală "My Fair Lady", de Frederick Loewe, cu mezzosoprana Lucia Mihalache în rolul Elizei Doolittle. Regia piesei este semnată de Alice Barb, iar scenografia de Adriana Grand. Comedia muzicală are la bază povestea unei florărese, Eliza Doolittle, pe care profesorul ei de fonetică, Henry Higgins o transformă dintr-o femeie simplă, lipsită de educație, într-o adevărată doamnă a înaltei societăți. Piesa prezintă și o amuzantă legătură amoroasă, care îi întregește atmosfera ludică. Toate acestea vor face deliciul publicului prezent la spectacolul "My Fair Lady", din 26 mai, de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța.

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 15 Lei și ajung până la 50 de Lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol.

Teatrul de Stat din Constanța a programat în acest week-end două tragicomedii. Sâmbătă, 25 mai, de la ora 19.00, "Bolnavul închipuit", iar duminică, 26 mai, de la ora 19, "Titanic Orchestra", de Hristo Boytchev, în regia lui Iulian Enache.

Teatrul pentru Copii și Tineret a invitat-o pe Albă ca Zăpada duminică, 26 mai, de la ora 11, să le mai descrețească frunțile micuților care de luni o vor lua de la capăt cu trezirea de dimineață. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacole pentru copii
Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Spectacol de teatru la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.7927 secunde