Spectacole de teatru cu scop nobil

1317
Spectacole  de teatru  cu scop nobil - muzeulcallatis-1325801220.jpg

Articole de la același autor

Astăzi și mâine, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și Teatrul Thaliamar organizează, începând cu ora 12, spectacolul de teatru "Împăiați-vă iubiții" de T. Mazilu, în regia Aurei Mircea-Stuparu. În distribuție: El – Claudiu Budeanu, Ea – Georgiana Asaftei (în ziua de vineri) și Iuliana Turonyi (în ziua de sâmbătă).

Cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul muzeului-gazdă, a precizat că prin astfel de evenimente instituția își propune diversificarea ofertei culturale. "Vom organiza cât mai multe activități cultural - științifice prin care vom promova patrimoniul muzeului callatian și istoria de câteva mii de ani a acestor meleaguri, începând cu perioada neolitică și terminând cu cea contemporană. Participanții la activitățile pe care le vom organiza vor putea vedea, în expoziția muzeului, artefacte: neolitice, grecești, elenistice, romane și romano-bizantine, iar noi le vom da explicații pentru fiecare exponat în parte".

Pe de altă parte, conducerea și-a declarat intenția de a strânge măcar o parte din banii necesari pentru editarea unui roman scris de eleva Iuliana Turonyi. Autoarea are doar 16 ani și se află la prima sa carte. Împreună cu Aura Mircea-Stuparu, coordonatorul Teatrului Thaliamar, s-a luat decizia sprijinirii debutului ei în literatură. "Astfel, am stabilit ca spectatorii să nu mai plătească biletul de intrare la muzeu, așa cum am procedat și în alte situații asemănătoare, când am organizat spectacole de teatru în expoziția instituției, ci să plătească doar suma de 10 lei, bani care o vor ajuta pe Iuliana să-și ducă la tipar prima sa creație literară", a mai adăugat directorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde