Spectacol românesc de păpuși, la Festivalul de la Ankara

84
Spectacol românesc de păpuși, la Festivalul de la Ankara - papusarix404-1430164336.jpg

Articole de la același autor

Trei actori din Iași: Ecaterina Rotaru, Tudor Rotaru și Laurențiu Vasilache aduc în premieră pe scenele Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Ankara piesa de teatru "Hawaiiii". În regia lui Tudor Roatu, spectacolul non-verbal de păpuși va avea în 29 aprilie 2015 câte două reprezentații pe zi de la orele 11:00, respectiv 14:00. Reprezentațiile se vor juca pe scena Teatrului de Stat Altindag și a Teatrului Șinasi din Ankara.

Mânuitorii de păpuși sunt absolvenți ai Universității de Arte "George Enescu" din Iași. În anul 2008 au înființat o trupă din dorința de aduce arta mânuirii mai aproape de public într-un mod profesionist, dar în egală măsură natural, firesc și deschis față de cei mai tineri spectatori.

"Hawaiiii" este cel mai nou spectacol al teatrului de buzunar Puppets Art Time. Un spectacol nonverbal, plin de gaguri și de momente amuzante, create de actori prin diverse moduri de exprimare scenică: mișcare scenica, expresii faciale, mișcare corporală, elemente de pantomimă și de animație. Cu gândul la relaxare, personajul nostru își pornește călătoria spre locul ideal, Hawaii. Cei doi prieteni care sunt lăsati acasă au grijă ca din acest sejur mirific să facă un calvar. Finalul spectacolului îi surprinde pe cei trei protagoniști într-un moment în care realizează că prietenia lor este mai presus decât orice poantă sau vacanță. Singura tristețe pe chipul lor se observă când realizează că spectacolul s-a sfârșit.

Sprijinind participarea românească la festival, ICR Istanbul se află la prima colaborare cu renumitul operator cultural din Anatolia Centrală, "Hawaii" fiind primul spectacolul românesc de marionete montat pe scenele Direcției Teatrelor de Stat din Ankara. Organizat cu prilejul serbării Zilei Copilului în Republica Turcia (23 aprilie), festivalul a reunit până în prezent companii de teatru din peste 40 de țări (Austria, Bulgaria, Ungaria, Singapore, Belgia, Italia, Rusia, Germania, Ciprul de Nord, Israel, România, Serbia, Muntenegru, Franța, Elvețiană, Spania, Lituania, Olanda, Slovenia, Anglia, Cuba, Ucraina, China, Chile, Luxemburg, Croția, Kosovo, Polonia, Canada, Cehia, Georgia, Iacuția și SUA) și a găzduit peste 125 de piese de teatru diferite în fața unei audiențe de 150.000 de persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : A MURIT Zeul Neptun
Pagina a fost generata in 1.1475 secunde