Spectacol pentru copii. Ce comori găsesc "Fata babei și fata moșneagului"

264
Spectacol pentru copii. Ce comori găsesc

Articole de la același autor

Vă mai aduceți aminte de basmul lui Ion Creangă "Fata babei și fata moșneagului"? 
În basm este vorba despre un moș și o babă care aveau două fete: una cuminte, a moșneagului, și alta obraznică și arțăgoasă, a babei. Într-o zi, fata blândă a plecat în lume să își încerce norocul. Pe drum s-a întâlnit cu o fântână pe care a reparat-o, o cățelușă pe care a bandajat-o la lăbuță și un păr care era plin de viermi. A ajuns la Sfânta Duminică, pentru care a muncit și astfel a putut să își aleagă un cufăr drept recunoștință. Ea l-a ales pe cel mai mic și a plecat acasă. Pe drum, părul i-a oferit pere proaspete, fântâna apă limpede și cățelușa niște mărgele. 


Invidioasă pe succesul ei, fata obraznică a babei a plecat și ea pe același drum. S-a întâlnit cu fântâna, cu cățelușa și cu părul, dar nu le-a ajutat. Ajunsă și ea la Sfânta Duminică, a muncit foarte puțin, dar a luat și ea un cufăr, unul nu micuț, ci foarte mare, pe care s-a chinuit să îl târască până acasă. Ajunsă și ea la casa părintească, și-a deschis cufărul și din el au sărit fel si fel de lighioane care au înghițit-o și pe ea, și pe babă. Fata moșului a deschis și ea micuțul cufăr, unde a găsit bani și bogății. 
De data aceasta, actorii Teatrului de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" vă așteaptă duminică, 2 iunie, de la ora 10.00, la un spectacol ce poartă semnătura regizorului Daniel Stanciu. Scenografia îi aparține Deliei Cornelia Ioaniu, iar muzica, lui Dan Bălan. 


Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani și durează 55 de minute. Reprezentanții instituției de cultură susțin că originalitatea cu care s-a transpus în scenă binecunoscuta și îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezența actorului lângă păpușa personaj, dăruiesc spectacolului un plus de interes în vizionarea lui.
 
Mai mult decât atât, spectatorul este fascinant prin povestea în sine, dar și prin modul în care este vizibilă mișcarea și interpretarea personajelor păpuși, expresivitatea acestora din urmă fiind predominantă. Reacțiile spectatorilor mari și mai ales mici sunt atât de spontane, încât ideea că răul este pedepsit întotdeauna devine foarte clară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1605 secunde