Spectacol impresionant pe faleza din Constanța cu ocazia Zilei Marinei Române

1009
Spectacol impresionant pe faleza din Constanța cu ocazia Zilei Marinei Române - ziuamarinei20091661344871909-1344894998.jpg

Mii de turiști sunt așteptați, și în acest an, să asiste la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Reprezentanții Forțelor Navale Române sunt hotărâți să impresioneze audiența printr-o serie de ceremonii militare și religioase, exerciții demonstrative, jocuri marinărești și spectacole artistice.

Astăzi, între orele 8.30 - 9.15, va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul Crucea Marinarului, de pe faleza din Constanța, și defilarea gărzii de onoare. Între orele 9.45 - 10.45, la Mangalia, se va desfășura, de asemenea, o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Marinarului Erou.
Seara, între orele 19.00 - 20.30 turiștii și constănțenii deopotrivă vor fi "vrăjiți" de spectacolul oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale și al unor formații artistice pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Ce include spectacolul de Ziua Marinei?
Cele mai impresionante demonstrații vor avea loc, însă, în ziua de 15 august. Sute de marinari vor face spectacol în zona Casinoului din Constanța, iar desfășurarea de forțe va lăsa, cu siguranță, fără cuvinte atât pe copiii, cât și pe adulții ce vor asista la "războiul" ce se va desfășura pe mare și pe uscat.
Așa se face că, între orele 10.00 - 13.00, va avea loc desfășurarea exercițiului demonstrativ "Forțele Navale Române 2012", pe faleza din fața Comandamentului Flotei. Spectatorii vor vedea cum apare Zeul Neptun, de pe mare, împreună cu alaiul său, vor asista la defilarea bricului Mircea și la respingerea atacurilor aviației inamice, concomitent cu realizarea măsurilor antirachetă.
Vor avea loc demonstrații sportive de arte marțiale Taekwando, exercițiu de desant maritim privind respingerea incursiunilor navelor de suprafață inamice, un alt exercițiu privind combaterea pirateriei navale, precum și "Căutarea și salvarea navelor aflate în pericol de către Garda de Coastă în colaborare cu navele ANR".
Între orele 13.00 - 15.00 se vor desfășura jocuri marinărești în Portul Turistic Tomis. Între orele 21.00 - 24.00 va avea loc aprinderea pavoazului electric la navele militare, iar între 22.10 - 22.50 - retragerea cu torțe pe traseul Comandamentul Flotei - Piața Ovidiu - Primăria Constanța.
De precizat că, între orele 9 - 18.00, va avea loc Ziua Porților Deschise cu ocazia Zilei Marinei Române la Muzeul Marinei Române, iar cei interesați pot profita de ocazie și își pot îmbogăți cunoștințele cu aspecte interesante legate de Marina Română.
De asemenea, între orele 9.45 - 13.00, în Portul Militar Mangalia, va avea loc o ceremonie militară și religioasă, jocuri marinărești, concurs de ambarcațiuni cu rame și vele. Cei interesați trebuie să știe că se asigură transport gratuit pentru public, cu plecare din oră în oră de la Cercul Militar Mangalia.

Activități culturale cu ocazia Zilei Marinei Române
Activitățile culturale dedicate Zilei Marinei Române, care au început, de altfel, de pe 8 august și se vor încheia pe 15 august, sunt următoarele:
l Expoziție de carte "Marea și Marinarii" și expoziție de fotografie cu tematică de marină la Cercul Militar Constanța, zilnic între orele 8.00-16.00;
l 11-15 august, vizitarea gratuită a Muzeului Marinei din Mangalia;
l Prima ediție a Conferinței Naționale "Literatura confesivă - probă a căutării de sine", Muzeul Marinei Române Constanța;
La data de 10 august, începând cu ora 11.00 - a avut loc a XI-a ediție a Conferinței naționale a redacțiilor publicațiilor cu tematică marină, la Muzeul Marinei Române - Constanța, iar luni, 13 august, simpozionul "Marina Română în date și imagini", dedicat Zilei Marinei Române, la Cercul Militar Constanța și vernisajul expoziției de pictură, gravură, grafică, ceramică și sculptură, intitulată Valuri la Muzeul Marinei Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0269 secunde