Spectacol gratuit pentru adolescenți de Ziua Internațională a Copilului

360
Spectacol gratuit pentru adolescenți de Ziua Internațională a Copilului - spectacolgratuit-1559329462.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 2 iunie, la ora19.00, Asociația Teen Talent în parteneriat cu Teatrul "Căluțul de mare" va susține pe scena Teatrului de Păpuși, spectacolul pentru tineret "Coșmarul lui Puck", adaptare după "Visul unei nopți de vară", de William Shakespeare, regia artistică fiind semnată de actorul Tiberiu Roșu, pe coregrafia lui Geta-Violeta Răvdan. 


În distribuție se regăsesc elevi ai liceelor constănțene, după cum urmează Tiberius Zavelea, Teodora Tudor, Adrian Timoc, Anthony Michael Deabes Lungu, Oana Sârbu, Diana Nedelcu, Buse Ozgul, Andrei Calu, Andrei Giurgea, Alexandra Burnichi, Bade Ozgul, Valentin Nechifor, Carol Savin, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Ștefan Oprișan, Bogdan Dandeș, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmin Melcea, Sabina Florescu, Bianca Munteanu, Dragoș Turiceanu.


În viziunea regizorală actuală, Puck este un adolescent ca toți adolescenții, în preajma vârstei de 18 ani, un tânăr rebel, cu problemele specifice vârstei, cu neîmpliniri, cu frustrări, însă cu dorința de a se schimba. Fricile și temerile lui sunt conservate într-un coșmar ce precede povestea lui Shakespeare "Visul unei nopți de vară". Ca pe o scenă de teatru în teatru și în care tehnicienii de scenă sunt meșteșugarii din piesa lui Shakespeare. Aceștia sunt niște oameni simpli care vor sa facă teatru cu mai mult sau mai puțin talent ca prin "căminele culturale". Meșteșugarii ar dori și ei să viseze, dar nu reușesc. Închipuirea e un dar de la Dumnezeu. Acolo unde natura e prea grosolană, prea primitivă, această minunată putere nu mai poate străbate.
Tema imaginației se împletește strâns cu aceea a "esenței-aparente" sau "a fi", "a părea". Dacă oamenii simpli refuză artificiile imaginației, cei "rafinați" se lasă in voia ei, trăiesc in și prin ea, devenind alții.
Spectacolul este recomandat pentru tineret, cu vârsta de peste 12 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5439 secunde