Spectacol fără precedent. "Alice în țara oglinzilor" pune teatrul în mișcare

357
Spectacol fără precedent.

Articole de la același autor

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare" le pregătesc constănțenilor un spectacol cum nu au mai văzut până acum. Este vorba despre "Alice în țara oglinzilor", un spectacol puternic, destinat atât copiilor, cât și adulților, căruia i s-a alocat un buget mai mare decât orice altă premieră ce a fost montată vreodată în orașul de la malul mării.

Directorul artistic al instituției, Tiberiu Roșu, ne-a declarat că este vorba despre un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste opt ani, o piesă plină de vitalitate și energie, în care tânărul regizor și scenograf Ștefan Lupu combină mișcarea de pe scenă cu un text dinamizant, care solicită colectivul artistic, dezvoltând un impact atât vizual, cât și emoțional asupra publicului.

"Piesa este diferită față de ceea ce s-a montat până acum, la Constanța, pentru că, în primul rând, și modalitatea de lucru este diferită. Este, de fapt, o șansă pentru actorii din teatru să lucreze altfel, ceea ce nu face decât să fie o acțiune benefică asupra instituției, pentru că Ștefan Lupu ridică standardul echipei. Chiar dacă titlul este «Alice în țara oglinzilor», nu este o poveste tocmai ușoară. Important este mesajul și felul în care este construit. Este, mai degrabă, un spectacol energic, cu o forță nemaipomenită, care solicită foarte mult actorii din punct de vedere fizic. Pe scenă vom avea aproape toată echipa, dar și o debutantă, o fată tocmai ce a absolvit Facultatea de Arte, de la Universitatea «Ovidius», Denisa Iova, care o interpretează pe Alice. Ce pot să le spun spectatorilor este că, în luna octombrie, îi vom invita la un eveniment extraordinar și, totodată, o premieră națională, pentru că acest spectacol nu s-a mai jucat nicăieri în România", a declarat directorul, pentru "Cuget Liber".

Actorii repetă, deja, de o lună

Zilele trecute, am asistat la una dintre repetițiile la această piesă, și zărind-o pe actrița Arina Cojocaru, cea care, de obicei, este distribuită în roluri de prințesă, am abordat-o, din dorința de a afla cum i se pare premiera la care lucrează de aproximativ o lună de zile. De data aceasta, ea interpretează, în spectacol, rolul reginei negre, piesa desfășurându-se pe o tablă de șah. "Vreau să îi mulțumesc regizorului că mi-a dat șansa să ies din rolurile de prințese și zâne, pe care le-am tot jucat în teatru. Este ceva diferit și ceva nou, pentru noi și trebuie să recunosc, nu am mai jucat în maniera aceasta niciodată. Spectacolul are mult dans, sport și consider că este ceva ce va trebui să păstrăm în disciplina noastră actoricească, atâta vreme cât vom avea spectacolul în repertoriu. În plus, este clar că «Alice în țara oglinzilor» ne-a scos pe toți din zona noastră de confort, ceea ce este foarte bine, și sperăm să se întâmple la fel și cu publicul, să îl scoatem din zona de confort", a subliniat ea.

Tot de o lună se află la Constanța și regizorul Ștefan Lupu, care a precizat că, deși lumea nu știe, textul este foarte frumos, dar stufos, greoi, pe alocuri. Cu toate acestea, "universul este foarte aproape de zona mea de confort, fantastică, situație care îmi permite să mă joc în mai multe planuri teatrale, actorie, dans, imagine. Pe scurt, am pus teatrul în mișcare, am pus trupa în mișcare. Actorii dansează, cântă, joacă", a adăugat el.

În concluzie, dragi constănțeni, echipa de la Teatrul "Căluțul de Mare" se află în toiul repetițiilor pentru o reprezentație, care se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase producții care s-a pus în scenă vreodată la Constanța. Din distribuție fac parte: Denisa Iova, Arina Cojocaru, Florina Stănculeț, Grațian Prisăcariu, Andrei Stroescu, Dan Minciună, Ion Ciolan, Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Claudia Brădescu, Sandra Armașu, Amalia Rusescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4989 secunde