Mai multe ştiri online:

Specializare în Spania, pentru 14 elevi ai Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații

Ştire online publicată Sâmbătă, 10 Martie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
14 elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, însoțiți de două cadre didactice, vor participa, timp de două săptămâni, la un stagiu de pregătire de specialitate în domeniul electric, la Școala I.E.S. Miguel Catalan, din Coslada, Spania. 


Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului de tip Erasmus, KA2, derulat de unitatea de învățământ constănțeană, în colaborare cu școli tehnice din țările străine cu care a derulat de-a lungul anilor proiectele europene, dar și cu parteneri cu o bogată experiență în realizarea instalațiior electrice de domotică. 


Proiectul își propune dezvoltarea competențelor cheie, de bază ale elevilor în domeniul instalațiilor electrice(instalații de domotică/realizarea caselor inteligente), precum și îmbunătățirea competențelor profesorilor în domeniul electric (domotică)/automatizări, domeniu specific școlilor participante la proiect.


Pe lângă posibilitatea de a învăța de la colegii lor din Spania, fiecare participant la această mobilitate va beneficia de un sprijin financiar de 1.130 de euro.


„Accesarea fondurilor europene în cadrul liceului nostru este o tradiție, totalul fondurilor europene accesate prin intermediul acestor proiecte fiind de 961.903 euro, conturându-se, pas cu pas, profilul de «Transformare europeană a școlii noastre». În anul 2017 școala noastră a obținut Carta de Mobilitate pentru Formare Profesională VET. Astfel, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații are posibilitatea de a aplica în mod simplificat proiecte în cadrul mobilității elevilor și personalului VET în cadrul Acțiunii cheie 1 a programului Erasmus +. Prin obținerea acestei Carte, școala va beneficia de sprijin în organizarea și dezvoltarea unor mobilități de calitate pentru elevi și personal. Carta va asigura finanțarea mobilităților de formare profesională în cadrul proiectelor de tip KA1 pentru elevii și profesorii din unitatea noastră școlară pentru următorii trei ani”, explică directorul liceului, prof. Andra Șandru. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7667 secunde