€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Specialiștii bulgari ne învață cum să valorificăm istoria

Ştire online publicată Vineri, 17 Martie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Astăzi, la hotel „Ten”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează o activitate de pregătire în vederea operării vehiculelor aeriene fără pilot, în cadrul proiectului „Mediul de vizualizare interactivă a patrimoniului cultural roman antic pentru zona transfrontalieră Bulgaria și România (ARHIVĂ)”. 


Proiectul este inițiat de Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse și se desfășoară pe o perioadă de 18 luni. 


Scopul său este prezervarea și popularizarea patrimoniului cultural roman folosind tehnologii moderne cu un impact minim asupra mediului înconjurător (eco-friendly). 


Evenimentul de astăzi își propune să prezinte progresul proiectului aflat la jumătatea perioadei de implementare. Rezultatele obținute de specialiștii români și bulgari din echipa de proiect privesc digitalizarea artefactelor selectate din patrimoniul muzeal constănțean, a siturilor arheologice incluse în proiect și a unor surse documentare de specialitate. 


În cadrul manifestării, specialiștii bulgari vor susține un training cu titlul „Caracteristici și zone de aplicare pentru utilizarea dispozitivelor aeriene fără pilot”, la care pot participa toți cei interesați de tematica abordată.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8398 secunde