Spania, o șansă nesperată pentru calificarea elevilor de la Colegiul de marină

423
3
Spania, o șansă nesperată pentru calificarea elevilor de la Colegiul de marină - fondcolegiultehnicdemarina48-1445012809.jpg

Articole de la același autor

Deschiderea către finanțările europene și accesarea de proiecte internaționale au oferit șanse nesperate pentru numeroși elevi de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" să se specializeze în instituții cu reputație, consolidându-și astfel șansele pe piața muncii.

"Competențe tehnice pentru viitoarele locuri de muncă" este titlul noului proiect Erasmus+ pe care Colegiul îl implementează în anul școlar 2015-2016.

Finanțat din fonduri ale UE, proiectul își propune să sprijine formarea profesională a 24 de elevi ai acestei instituții într-un alt stat membru al Uniunii Europene.

"Obiectivul general al proiectului răspunde nevoii de îmbunătățire a formării de specialitate în domeniile întreținerii instalațiilor electrice și a circuitelor electronice, în vederea creș-terii șanselor de angajare la finalizarea studiilor și a șanselor în carieră, prin oportunitatea cooperării internaționale și a mobilității în scop educațional. Partenerii care ne susțin sunt instituții spaniole care activează în domeniul educației și formării profesionale: Instituto de Educacion Secundaria Virgen de las Nieves Granada, Spania și MEP Europrojects Granada. Proiectul consolidează drumul școlii spre cooperarea internațională în domeniul formării profesionale și permite o mai bună corelare între oferta educațională și cererea forței de muncă", a declarat directorul colegiului, prof. Iuliana Neguț.

Grupul țintă va fi alcătuit din 12 elevi de clasa a XII-a, calificarea Tehnician în instalații electrice, și 12 elevi clasa a XI-a, calificarea Tehnician electromecanic, care vor desfășura stagii de formare profesională de două săptămâni, respectiv de trei săptămâni, în Granada, Spania.

Săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 21 octombrie, participanții vor fi selectați prin concurs, ei fiind așteptați la sediul Colegiului Tehnic de Marina "Alexandru Ioan Cuza".

Selecția va respecta principiile transparenței și echidistanței și va include următoarele criterii: competențe profesionale în domeniu, competențe lingvistice în limba engleză, nivel educație, calități morale și de com-portament și motivația pentru participare la stagiul de formare European.

Candidații vor depune dosare de candidatură și vor susține probe scrise pentru evaluarea competențelor profesionale și a celor de comunicare în limba engleză.

Comentează știrea

A TUDOR
18 octombrie 2015
Extra lucru la domiciliu, acum!

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word. Instruirea se face pe baza unor lectii transmise prin mail. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii trimiteti "INFO" la adresa: [email protected]

Elena
18 octombrie 2015
oferta

Superoferta anului, numai acum! Oferim o sansa extraordinara celor care vor sa urmeze o cariera de mare viitor, cu un sistem de lucru part-time si foarte avantajos, cu un program de instruire de cea mai mare calitate! Cautati-ne acum pentru mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

cristina
18 octombrie 2015
Cautam operatori PC

Cautam operatori PC. Se lucreaza comod de acasa, part-time sau full-time. Cerinte: - cunostinte minime PC - conexiune internet - rabdare - seriozitate - perseverenta Nu necesita experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin e-mail. Cereti detalii la adresa: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.849 secunde