Șoc la Universitatea "Ovidius": decanul Mihai Gîrțu demisionează!

8803
22
Șoc la Universitatea
Astăzi, prof. univ. dr. ing. Mihai Gîrțu, decanul Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, din Universitatea "Ovidius", își va depune demisia din funcția deținută.

Cu o zi înaintea înfrângerii suferite la alegerile pentru funcția de rector, Mihai Gîrțu primea și un răspuns decepționant din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior cu privire la programul de licență Electronică aplicată.

Așa cum profesorul afirma, însă, pentru "Cuget Liber", de eșecul programului de licență nu se face vinovat în exclusivitate, motiv pentru care nu acesta ar fi motivul demisiei sale: "La neacreditarea acestui program de studii, au concurat mai mulți factori, unul dintre ei fiind lipsa de implicare din partea rectorului Victor Ciupină, care nu a sprijinit nici alocarea unor spații de învățământ disponibilizate prin relocarea arhivei, nici a unor fonduri pentru dotări de laborator. Din păcate, numărul de cadre didactice s-a dovedit insuficient, iar colegii nu au răspuns solicitărilor de a pregăti materiale didactice și suportul de curs. Situația nu este fără ieșire, întrucât decizia ARACIS poate fi contestată. Viitoarea conducere va avea tot sprijinul meu în rezolvarea acestei probleme, dacă va exista voința politică în acest sens. Mandatul meu se încheie probabil în maximum o lună și jumătate, așa încât demisia pentru mine este un act de onoare și este legată strict de ceea ce s-a spus în campanie, la alegerile pentru funcția de rector. Mi s-a reproșat de multe ori că nu aș fi un bun manager și mai ales că nu aș fi dorit de facultate. N-am candidat pentru vreo poziție în facultate ca să se vadă gradul de susținere, dar am constatat o anume tendință în votul de la consiliu. Pe plan politic, se spune că, dacă nu ești dorit, dă-ți demisia. Eu nu țin atât de mult la o funcție, cu atât mai mult cu cât se apropie finalizarea mandatului. Mi se pare natural să-i las pe colegi să-și aleagă un decan care să ne conducă pe toți spre mai bine".

Întrebat dacă intenționează să plece chiar și din Universitatea "Ovidius", prof. Gîrțu a declarat: "Sincer, primesc mesaje telefonice prin care sunt îndemnat să părăsesc universitatea. Numărul de astfel de mesaje anonime de pe cartele, din ultima vreme, e mai mare decât cel dinainte. Intenția mea este să rămân, pentru că locul meu este aici. Nu m-am întors din America doar ca să mă aflu în treabă. Iar încrederea acordată de colegi mă obligă moral să merg mai departe".

"Toate s-au făcut sub oblăduirea rectorului Ciupină"

În calitatea sa de fost membru al Senatului vechi, prof. Mihai Gîrțu afirmă că primele semne că ceva nu este în regulă cu alegerile la "Ovidius" au fost în iulie anul trecut, în momentul în care s-a discutat Carta universității, iar în Senat nici măcar nu s-a supus validării materialul care trebuia trimis spre minister: "Domnul rector a zis atunci că nu e nevoie. Cum e posibil să trimiți spre mi-nister un material care să nu fi fost aprobat de Senat? Și au fost discuții legate de structura departamentelor universității, legat de reprezentarea în Senat, niște probleme delicate discutate în spatele unor uși închise și apoi tranșate în Senat printr-un consens voalat, dar nu prin vot".

Apoi, în luna noiembrie, Gîrțu spune că s-a discutat necesitatea lucrului la un regulament de alegeri care să fie întocmit din timp, cu multă grijă, de comisia care a lucrat la Cartă și care știa foarte bine legis-lația și putea armoniza regulamentul cu Carta și cu Legea Educației.

"Atunci am propus și deschiderea unor dezbateri în universitate pe temele cele mai importante. În cele din urmă, acel regulament a fost adoptat pe 13 ianuarie, apoi a fost rediscutat, reanalizat și schimbat pe 16 ianuarie. A fost clar că tot procesul a fost condus de o manieră nepotrivită. În Senat, discutam anumite articole și a doua zi apăreau altele în plus sau dispăreau. Existau neconcordanțe interne. Într-o parte se spunea că validarea se face de către Biroul Electoral Central, în două alte articole că validarea se face de către Senat. Am avut la un moment un articol care spunea că trebuie să se facă o dezbatere cu toți candidații, care în cele din urmă a dispărut. Diverse astfel de articole au căpătat o formă dincolo de cea dată de Senat. Mai mult decât atât, regulamentul pentru alegerile studenților a fost aprobat fără să-l fi văzut cineva din Senat. Și toate astea s-au făcut sub oblăduirea și coordonarea domnului rector. Un alt exemplu în acest sens a fost schimbarea componenței BEC, format din doi studenți, jurista și patru cadre didactice, care au reprezentat toată comunitatea universitară. Deși am solicitat desemnarea unui jurist, propunerile nu au fost supuse la vot, dar în extrasul de proces verbal a apărut mai apoi Victor Jeflea, propus de Facultatea de Științe Economice", a declarat profesorul Gîrțu.

S-ar părea că în următoarea perioadă se anunță și alte demisii, în cascadă. 

Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
sfatuitor
29 februarie 2012
Mihai Girtu-paranoia

MAI BAIATULE MAI,TU NU VEZI DECAT CONSPIRATII IN JURUL TAU,EU ZIC TOTUSI SA VORBESTI CU PROFESORUL FRUNZA SI SA ITI RECOMANDE CEL MAI BUN PSIHOLOG DE LA EL DIN FACULTATE,TU AI TULBURARI GRAVE DE COMPORTAMENT

cetatean
29 februarie 2012
Girtu-copilul de minge al lui CIUPINA

Mihai,te-ai inhaitat cu DRACU`,adica VICTOR CIUPINA si nu te-a ajutat CEL DE SUS pentru ca acest om va trebui sa plateasca tot ceea ce a facut in UOC prin rautatea sa.jighimeaua asta s-a crezut SATAN in UOC si a tinut oamenii capabili pe loc si nelasandu-i sa se afirme.CEA MAI MARE GRESEALA A TA A FOST CA NU TE-AI ALIAT CU EPURE,VOI DOI PUTEA-TI SA DOBORATI ACEST SISTEM MAFIOT CREAT DE VICTOR CIUPINA.NU TREBUI SA AI COMPLEXE DE INFERIORITATE CA NU ESTI PREGATIT IN DOMENIUL MANAGEMENT-ULUI CA AI ALTE ATUU-URI CARE CONSTA IN STIINTELE INVATAMANTULUI,INTR-ADEVAR EPURE LE ARE PE AMANDOUA SI MANAGEMENT SI INVATAMANT..SI INCA ODATA ITI SPUN, ACEST LUCRU NU TREBUIA SA TE ALIEZE CU VICTOR CIUPINA-nenorocitul universitatii....TU IMPREUNA CU EPURE LA CONDUCEREA UOC ERATI PARTENERIATUL IDEAL PENTRU A CONDUCE UOC...PACAT MIHAI,MARE PACAT,O GRAMADA DE PERSOANE TI-AU DAT "SEMNALE" CA SA VII IN TABARA LUI EPURE,DAR TU AI FOST ACAPARAT PSIHIC DE JIGODIILE BATRANE IN FRUNTECU CIUPINA SI AI CREZUT IN EI,ASTA E !!!

BISERICA ORTODOXA ROMANA
29 februarie 2012
IPS TEODOSIEnu il va uita pe CIUPINA pentru ce i-a facut cand au candidat amandoi

Trimisul DOMNULUI in universitate nu il va uita pentru ce umilinta i-a dat cand au candidat amandoi si l-a facut pe teodosie sa se retraga din cursa pentru functia de rector.Ciupina va sfarsi in chinuri la batranete si "dincolo" va fi un suflet chinuit

vio
29 februarie 2012
soc si groaza!!! ce sa-ti zic...

un spagar in minus...universitatea va avea de castigat de pe urma demisiei lui. calatorie sprincenata, nene. n-o sa te plinga nimeni, fi sigur

cadru didactic
29 februarie 2012
epure,iti dorim succes in noua functie si sa nufaci greseala sa fii influentat de catrecei care isi urmaresc propriile interese

aveti mare grija ca in jurul dumneavoastra vor roiii multe persoane din universitate care nu vor decat sa faca rau acestei universitati,sa promovati tinerii care nu l-ii s-au dat o sansa ca sa isi puna in practica cunostintele acumulate in toti acesti ani.

john doe
29 februarie 2012
GABRIELA STANCIU is the best

Good luck,Ms. Gabriela Stanciu

coleg
29 februarie 2012
EPURE+BORDEI=INVICIBILI

Multumim acelui prorector(stie el cine e),multumim acelui decan(stie el cine e) ca acum la pensie au predat stafeta tinerilor ca sa conduca UOC,le multumim inca odata ca au ajuns la concluzia ca a sosit vremea tinerilor in universitate si toate nenorocirile produse de gasca lui ciupina trebuie sa inceteze.EPURE,TINE MINTE,GREUL DE ABIA ACUM INCEPE PENTRU TINE SI ECHIPA TA.

popa
29 februarie 2012
mariana

Oare a fost ceva schimbat de cand eu am plecat din Universitate? Cel mai ordinar si spagar era Epure; de Ciupina ce sa mai zic.....

Tineretul UOC
29 februarie 2012
numai vrem in functii de conducere profesori de genul cojoc,ploae,mamut,zagan,breaban,boskoff...

Dle.Rector Epure,daca vreti ca noi,cadrele universitare tinere care suntem in proportie de peste 60%,sa va fim alaturi in acest mandat si sa punem umarul la progresul acestei universitati va rugam ca vechea conducere compusa din cei mentionati in titlul acestui comentariu sa numai detina nici o functie de conducere,ii lasati la catedra sa-si continuie fomarea studentilor si sa aduceti la conducere numai cadre tinere

Tila
29 februarie 2012
lasa-te

Pentru " cetatean " . Chiar sunteti cadru universitar ? Vad ca stiti niste lucruri ascunse , care se pot observa numai din interior. Omule , la gramatica sunteti praf . Cum se scriu corect : putea-ti , nu trebui , management-ului , atuu-uri ? Am urmarit , din interes civic , articolele din acest ziar cu tema alegerii Rectorului la UOC . M-am ingrozit despre " nivelul " celor care au postat. Vai de capul vostru si al celor pe care ii formati !

Răspuns la: Girtu-copilul de minge al lui CIUPINA
Adăugat de : cetatean, 29 februarie 2012
Mihai,te-ai inhaitat cu DRACU`,adica VICTOR CIUPINA si nu te-a ajutat CEL DE SUS pentru ca acest om va trebui sa plateasca tot ceea ce a facut in UOC...
22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cine va fi noul rector?
Pagina a fost generata in 0.5957 secunde