Slujbe închinate praznicului Adormirii Maicii Domnului

400
Slujbe închinate praznicului Adormirii Maicii Domnului - slujbe-1471006476.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 14 august, începând cu ora 8.20, la Crucea Marinarilor de pe Faleza Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia ceremonialul religios de pomenire a eroilor marinari, iar de la ora 8.45 va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". În aceeași zi, de la ora 17, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Privegherii la biserica "Adormirea Maicii Domnului II" din Constanța (zona Dacia), iar de la ora 19.00, Privegherea la biserica "Adormirea Maicii Domnului I" (zona Tomis mall) din Constanța.


De la ora 22.30, la mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" din apropierea localității 23 August, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou corp de chilii și va sfinți clopotnița și clopotele mănăstirii, apoi, la miezul nopții, va săvârși Sfânta Liturghie.


Luni, 15 august, începând cu ora 10, IPS Teodosie va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11.30, la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru 2 copii instituționalizați.


xxx


Praznicul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care Maica Domnului trece din viața pământească la cea cerească, eveniment ilustrat de cântările Bisericii: "Mutatu-te-ai la Viață, fiind Maica Vieții". Despre Adormirea Maicii Domnului nu sunt consemnate informații în Sfintele Evanghelii, ci doar în Sfânta Tradiție a Bisericii. Arhanghelul Gavriil i-a adus Maicii Domnului vestea că misiunea sa pe pământ se încheie, iar aceasta a mers în Grădina Ghetsimani. Întorcându-se acasă și-a luat rămas bun de la cei apropiați. Toți apostolii, în afara lui Sf. Ap. Toma, au fost aduși pe norii cerului.
A doua zi de la înmormântare a sosit și Sf. Ap. Toma, care a vrut să vadă pentru ultima dată trupul Fecioarei, dar, când mormântul a fost deschis, trupul Preasfintei nu mai era acolo, fusese luat de Fiul Său la ceruri.
Cea mai veche atestare documentară a praznicului Adormirii Maicii Domnului este din secolul V.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Slujba de la miezul nopții
Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Unde oficiază IPS Teodosie
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Uite unde va oficia IPS Teodosie
Pagina a fost generata in 0.6257 secunde